تحلیل اثربخشی رسانه های تصویری در بهزیستی روانشناختی و امنیت فرهنگی دانشجویان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی،علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PESLSBT01_236
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بهارسلیمانی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، ایران

زهرا بیگی

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد، ایران

چکیده

امروزه امنیت به عنوان پایه اساسی پیشرفت، توسعه اجتماعی، اقتصاد ی و فرهنگی جوامع محسوب می شود. از طرفی رسانه هایجمعی نیز با انتقال اطلاعات جدید در راه پیشرفت فرهنگ و تمدن بشری نقش بزرگی را برعهده دارند. لذا با توجه به اهمیت مو ضوعپژوهش حاضر با هدف تحلیل اثربخشی رسانه های تصویری در بهزیستی روانشناختی و امنیت فرهنگی جوامع با تاکید بر تلویزیون در قالبیک مطالعه توصیفی از نوع همبستگی انجام گرفته است. در این پژوهش با استفاده از فرمول حجم نمونه کوکران و به شیوه نمونه گیریتصادفی طبقه ای 250 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در سال 1395 به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. گردآوریاطلاعات نیز توسط پرسشنامه محقق ساخته چهار قسمتی (بخش اول : اطلاعات جمعیت شناختی، بخش دوم: میزان استفاده از تلویزیون، بخش سوم: پرسشنامه سلامت روان، بخش چهارم : پرسشنامه نقش تلویزیون در امنیت فرهنگی انجام گرفت و در محیط از نرم افزار آماری spss19 و لیزرل در دو سطح آمار توصیفی واستنباطی مورد آنالیز و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که رسانه منجر به امنیت فرهنگی در ابعاد دانش، ارزش، هنجار، هنر، ادبیات، آداب و رسوم، مذهب، میرارث فرهنگی می شود. همچنین بین نمرات نقشرسانه (تلویزیون) در امنیت فرهنگی بین دانشجویانی که تماشای تلویزیون ملی را به ماهواره ترجیح می دهند با دانشجویانی که تماشایتلویزیون ملی را به ماهواره ترجیح نمی دهند تفاوت معنی دار وجود دارد ولیکن بین نقش رسانه در امنیت فرهنگی بر حسب ویژگی هایدموگرافیک (جنس، سن، و ضعیت شغل) رابطه معنی داری دیده نشد. در نهایت نتایج بیانگر آن بود که رسانه نقش مهمی در سلامت وبهزیستی روانشناختی و امنیت فرهنگی دارد و می تواند بازتابی از تفکر، نگرش و بینش افراد در جامعه باشد، لذا سیاستگذاران در نظامسلامت وتصمیم گیرندگان و مدیران ارشد رسانه های جمعی، باید با فرهنگ سازی سلامت و معرفی الگوهای مناسب، زمینه سازرفع کاستی ها در محتوای تولیدات رسانه ای خود باشند و با تغییر در محتوا و اطلاع رسانی صحیح در اهداف بیانیه ماموریت از پیشتعیین شده خود که همان آموزش، پیشگیری، ارتقای سلامت، افزایش امنیت فرهنگی مخاطبان و ترویج فرهنگ سلامت جامعه عنوانشده است، دست یابند و رسیدن به این موفقیات به طور مستقیم بر تغییر نگرش عمومی جامعه نسبت به مقوله سلامت و توسعه امنیتفرهنگی تاثیرگذار خواهد بود.

کلیدواژه ها

رسانه های تصویری، بهزیستی روانشناختی، فرهنگ، امنیت فرهنگی، تلویزیون، جوامع، دانشجویان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.