بررسی ارتباط فرزند پروری و اخلاق حسنه از دیدگاه علامه طباطبایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی پژوهش های نوین ایران و جهان در روانشناسی،علوم تربیتی و مطالعات اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PESLSBT01_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 741
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد لک

استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

مریم محمدیان جزی

دانشجوی کارشناسی ارشد تاریخ فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه پیام نور

چکیده

هدف تحقیق شناسایی ارتباط فرزند پروری و اخلاق حسنه از دیدگاه علامه محمد حسین طباطبایی (ره) می باشد، از آن جا که پژوهشحاضر از نوع تحقیق بنیادی-نظری است، لذا برای انجام تحقیق از منابع و اسناد هدفمند در دسترس (کتابخانه ای و فیش برداری) ومبتنیبر تحلیل توصیفی نظرات علامه طباطبایی و نظرات پژوهشگران دیگر درباره علامه طباطبایی می باشد. ابتدا اشاره ای به تعریف فرزندپروری و اخلاق حسنه و ویژگی های آنها بر اساس قرآن، سخن پیامبر اکرم (ص) و ایمه اطهار و بزرگان دین در باب اصول فرزند پروری واصول اخلاق حسنه وارتباطی که این دو موضوع با یکدیگر دارد پرداخته شده است. نتیجه اولیه تحقیق نشان داد که فرزند پروری و اخلاقحسنه تاثیر بسیار مهم و ارتباط بسیار مهم با یکدیگر دارند و نتایج نهایی تحقیق نشان داد که می توان با روش و اصول درست فرزندپروری که برگرفته از کلام خدا، وحی و احادیث و روایات و آموزه های علمی پیامبر اکرم (ص) و ایمه اطهار و بزرگان دینی می باشد بر رویاخلاق نقش مثبت و موثر و درستی را ایفا کرد و با روش درست فرزند پروری و اصول اخلاق حسنه می توان افراد سالم را تربیت کرد و بهجامعه تحویل دادو جامعه سربلند و سالم که در نهایت باعث رستگاری تک تک افراد و انسان های جامعه می شود و لذا تربیت فرزند وانتخاب روشهای درست برای فرزند پروری و راه و روش و اصول اخلاق حسنه که با هم در ارتباط عمیق می باشند و علامه طباطبایی (ره)نظرات و نکات بسیار مفیدی در این زمینه با توجه به آیه های قرآن بیان نموده است و دیگر بزرگان در زمینه تعلیم وتربیت درباره فرزندپروری و اخلاق حسنه نکات کلیدی مفیدی را بیان نموده اند.

کلیدواژه ها

تربیت اخلاقی، تربیت دینی، تربیت فرزند، اخلاق حسنه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.