جداسازی دو گونه قارچی از گیاه علف شور در منطقه بیرجند

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
  • کد COI اختصاصی: NOPEA01_225
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا رازقندی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند

عباس محمدی

دانشیار بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند

چکیده

علف شور (.Salsola)، متعلق به خانواده Chenopodiaceae گیاهی است با قاعده چوبی و قوی، ساقه های کاملا راست که در قاعده گسترده می باشد. این گیاه برگ های باریک، ریز و فشرده ای دارد که مدت زیادی از ارسال را رشد نموده و در پاییز بارور می گردد. این تحقیق، با هدف جاسازی و شناسایی قارچ های همراه علف شور در مزارع دانشکده کشاورزی در سال 1396 انجام شد. گیاهان سالم و برخی گیاهان دارای علایم زردی و کندی رشد، انتخاب و از بافت و ساقه آنها نمونه برداری صورت گرفت. قطعات کوچکی از بافت های گیاهای با وایتکس 10% ضد عفونی و جداسازی قارچ ها با کشت بافت های ضد عفونی شده بر روی محیط های عمومی و اختصاصی صورت گرفت. شناسایی جدایه ها بر اساس شکل و رنگ کلنی و خصوصیات مورفولوژیکی اندام های تولید مثلی انجام شد. شناسایی مولکولی با تکثیر ناحیه ITS به کمک آغازگرهای ITS1&4 انجام شد و توالی این ناحیه به همراه خصوصیات مورفولوژیک برای تعیین گونه قارچی استفاده شد. دو تیپ قارچ در این تحقیق از گیاه علف شور جداسازی شدند که آغازگر ITS قطعه ای به طول حدود 370 جفت باز در آنها تکثیر گردید. توالی ناحیه ITS به همراه خصوصیات مورفولوژیک نشان داد که جدایه های این تحقیق به گونه های Alternaria chlamydosporigena و Macrophomina phaseolina تعلق داشتند که از ریشه گیاه علف شور جدا سازی شدند. این گزارش اولین جداسازی قارچ های فوق از گیاه علف شور در منطقه بیرجند می باشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.