بررسی قابلیت زیست سلول های فیبروبلاست نرمال انسانی تحت تیمار با ادرار شتر نر به روش MTT
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_209
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 891
نویسندگان
دانشجوی رشته فیزیولوژی دام، دانشگاه بیرجند
گروه زیست فناوری پزشکی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
چکیده
با توجه به اینکه پیشرفت دانش بشری و افزایش سطح علوم پزشکی مسبب آن شده است که امروزه، سرطان یک بیماری لاعلاجنباشد لیکن روشهای بهبود سازی آن و داروهای شیمیایی موثر بر درمان سرطان تاثیرات قابل توجهی بر روی سلول های سالم فردمبتلا دارد. از اینرو الزام به پژوهش هر چه بیشتر بر روی سلول های سالم متاثر از عوارض جانبی برگرفته از داروهای شیمیایی وروشهای درمانی جدید سرطان احساس می گردد. مطالعات ما و سایر محققین اثرات سایتوتوکسیک ادرار شتر را بر روی رده هایمختلف سلول های سرطانی نشان داده و آن را به عنوان کاندیدی برای درمان های ضد سرطان مطرح نموده است. با اینحال اثراتجانبی آن نیاز به مطالعه و تحقیق دارد. لذا در مطالعه حاضر ادرار شتر نر را با غلظتهای مختلف (4، 8، 12، 16 و 32 میلی گرم بر میلی لیتر) بر روی سلول های فیبروبلاست نرمال انسانی اثر داده و درصد زنده مانی سلول های فیبروبلاست را در زمان های 24 و 48 ساعت با استفاده از روش MTT مورد ارزیابی قرار دادیم. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار GraphPad Prism تحلیل گردید. نتایج حاصل از 24 ساعت انکوباسیون روی سلول های فیبروبلاست نشان داد که اثر غلظت های 32 و 12 mg/ml ادرار شتر نر نسبت به سلولهای تیمار نشده (غلظت صفر) با وجود اختلاف عددی، از نظر آماری معنادار نبوده است همچنین در غلظت های 4، 8 و 16 mg/ml نیز در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P> 0.05). برای مدت 48 ساعت انکوباسیون در غلظت های 4، 8 و 12 mg/ml تاثیری نداشته است (P> 0.05). ولی غلظت های 16 و 32 mg/ml به طور معنی داری باعث کاهش رشد سلول های طبیعی فیبروبلاست گردیده است (P< 0.05).کلیدواژه ها
ادرار شتر نر، سلول فیبروبلاست، روشمقالات مرتبط جدید
- نقش گیاهان دارویی در درمان بیماری های قلبی : نگاهی به تجارب ایران و جهان
- نقش زعفران در جوانسازی پوست
- پهنه بندی اقلیمی – کشاورزی مناطق دارای پتانسیل کشت زعفران ، با استفاده از تلفیق روش های SLA و GIS
- ارزیابی اثرات محافظتی عصاره متانولی مازو در کاهش آسیب های اکسیداتیو ناشی از آرسنیک
- بررسی بیماری های زراعی و گلخانه ای در منطقه سیستان و روشهای موثر در کنترل و مبارزه با آنها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.