مقایسه درصد زنده مانی سلولهای فیبروبلاست نرمال و MNK-45 سرطان معده تحت تیمار با ادرار شتر نر به روش MTT
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_182
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1863
نویسندگان
دانشجوی رشته فیزیولوژی دام، دانشگاه بیرجند
گروه زیست فناوری پزشکی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
دانشیار، گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند
چکیده
سرطان معده چهارمین سرطان رایج در جهان و بعد از سرطان ریه دومین عامل اصلی مرگهای سرطانی است. گرچه تاکنونبرنامه های زیادی به منظور شناخت بیولوژی این بیماری انجام گرفته و روشهای درمانی جدید از قبیل شیمی درمانی،رادیوتراپی و هورمون درمانی گسترش پیدا کرده، اما همچنان نیاز به طراحی و تولید داروهای موثرتر با خطرات جانبی کمترمی باشد. با توجه به مطالعات اخیر انجام شده بر روی ویژگی ضد سرطانی ادرار شتر، از آن به عنوان یکی از ترکیبات طبیعیبرای درمان بسیاری از بیماریها از جمله سرطان میتوان استفاده کرد. لذا در مطالعه حاضر ادرار شتر نر را با غلظت هایمختلف (4، 8، 12، 16 و 32 میلی گرم بر میلی لیتر) بر روی سلولهای فیبروبلاست نرمال انسانی و سلول های سرطانی MNK-45 سرطان معده اثر داده و درصد زندهمانی سلولها را در زمان 48 ساعت پس از تیمار با ادرار شتر نر به روش MIT مورد ارزیابی قرارگرفت. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار GraphPad Prism تحلیل گردید. نتایج حاصل از تیمار سلول های MNK-45 نشان داد، با افزایش غلظت درصد بیشتری از سلولهای سرطانی از بین رفته اند به طوری که غلظت های 32، 16 و 12 میلیگرم بر میلیلیتر ادرار شتر نر نسبت به سلول های تیمار نشده (غلظت صفر) به طور معنیداری باعث افزایش مرگ و میر سلول ها گردیده است (P< 0.05). در حالی که در غلظتهای 4 و 8 میلیگرم بر میلیلیتر اختلاف معناداری مشاهده نشد (P> 0.05). از طرف دیگر تیمار سلولهای فیبروبلاست با غلظت های 4، 8 و 12 میلی گرم بر میلی لیتر نسبت به گروه شاهد اختلاف معناداری مشاهده نشد (P> 0.05) ولی غلظت های 16 و 32 میلی گرم بر میلی لیتر به طور معنی دار باعث کاهش رشد سلول های فیبروبلاست گردیده است (P< 0.05).کلیدواژه ها
ادرار شتر نر، سلول فیبروبلاست، رده سلولی MNK-45، روش MTTمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.