اقتصاد گیاهان دارویی با رویکرد مزیت های خراسان رضوی در برنامه اقتصاد مقاومتی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
  • کد COI اختصاصی: NOPEA01_180
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا کرباسی

عضو هییت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

فرهاد فرخ منش

معاونت مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی

آفاق ارفع

دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، کارشناس مدیریت توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی

سیدحسین محمدزاده

دانشجوی دکتری اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

تجارت ایران با صادرات تک محصولی نفت خام شناخته می شود. اقتصاد تک محصولی سبب بروز نوسانات در وضعیت تجارت خارجی کشور می گردد. به منظور رهایی از اقتصاد تک محصولی و صادرات نفت خام در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، لازم است توانمندی ها و پتانسیل ها به سمت توسعه صادرات محصولات کشاورزی تغییر یابد. در میان محصولات کشاورزی، گیاهان دارویی نقش مهمی در تجارت خارجی ایران دارند. در حال حاضر میزان صادرات گیاهان دارویی ایران در حدود 600 میلیون دلار است که به 39 کشور جهان صادر می شود و بر اساس پیش بینی ها حجم تجارت گیاهان داروی در جهان تا سال 2050 به 5 تریلیون دلار خواهد رسید. در ایران، خراسان رضوی با سطح کشت بیش از 13 هزار هکتار گیاهان دارویی در حدود 30% از سطح کل گیاهان دارویی کشور را در بر می گیرد. این پژوهش بر آن است تا به بررسی وضعیت اقتصاد گیاهان دارویی با تاکید بر چارچوب سیاست های اقتصاد مقاومتی بپردازد. آمار و اطلاعات لازم از سایت گمرک و سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در سال 1395 جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که توجه به صادرات فرآوری شده، تنظیم و مدیریت بازارهای داخلی به ویژه گیاهان دارویی که دارای مزیت نسبی هستند و تشکیل شرکتهای مدیریت صادرات نقش مهمی در بهبود اقتصاد گیاهان دارویی ایران و خصوصا استان خراسان رضوی دارد.

کلیدواژه ها

اقتصاد مقاومتی، اقتصاد گیاهان دارویی، مزیت نسبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.