ارزیابی ظرفیت های گردشگری روستاهای هدف گردشگری از دیدگاه ساکىان محلی در شهرستان سلسله
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_178
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 503
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی دانشگاه بیرجند
عضو هییت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
عضو هییت علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده
امروزه گردشگری روستایی به عنوان مکملی برای اقتصاد ناموزون بخش کشاورزی و عاملی مهم در توسعه نواحی روستایی مورد توجه قرار دارد. هدف تحقیق جاری بررسی ظرفیت های گردشگری روستاهای هدف گردشگری در چهار بعد جغرافیایی (طبیعی)- اکولوژیکی، اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی و زیرساختی (کالبدی) از دیدگاه ساکنان محلی در شهرستان سلسله در استان لرستان می باشد. این تحقیق از لحاظ ماهیت از نوع تحقیقات کمی و با توجه به هدف، در زمره تحقیقات کاربردی و از نوع توصیفی- تحلیلی و همبستگی بوده و به روش پیمایش میدانی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را سرپرستان خانوارهای ساکن در روستاهای هدف گردشگری تشکیل می دهد که 250 نفر بر اساس جدول کرجسی و مورگان و با استفاده از روش نمونه گیری از نوع تصادفی طبقاتی انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده های تحقیق، پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی آن صوری بوده و برای تعیین پایایی آن از ضریب الفای کرونباخ استفاده شده است. نتایج نشان داد بالاترین ظرفیت مربوط به ظرفتی های جغرافیایی (طبیعی)- اکولوژیکی و شامل وجود تفرجگاه های طبیعی، همجواری روستاها با رودخانه، چشمه و آبشار، چشم اندازها و مناظر طبیعی، آب و هوا و اقلیم مناسب و داشتن محیط آرام ودلپذیر و کمترین ظرفیت ها در بعد زیر ساخت ها (کالبدی) نمود پیدا می کند.کلیدواژه ها
توسعه اقتصادی، توسعه روستایی، شهرستان سلسله، گردشگریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.