ارزیابی عوامل اثرگذار بر فقر در بین روستاییان شهرستان زابل
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_144
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 645
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه زابل
استادیار اقتصاد کشاورزی دانشگاه زابل
چکیده
مطالعه حاضر به بررسی عوامل موثر بر فقر روستایی در منطقه سیستان می پردازد. برای تحقق این هدف، از داده ها و اطلاعات مربوط به طرح هزینه- درآمد خانوارهای روستایی شهرستان زابل در سال 95-1394 استفاده شد. بخش دیگری از اطلاعات مورد نیاز با تکمیل پرسشنامه گردآوری شدند. حجم نمونه مورد بررسی نیز به کمک روش نمونه گیری تصادفی ساده و فرمول کوکران محاسبه شد. پس از تحلیل آمار توصیفی به دست آمده از پرسشنامه های تکمیلی توسط اعضای نمونه، جهت بررسی عوامل موثر بر فقر خانوارهای روستایی در منطقه سیستان از الگوی لاجیت استفاده شد. نتایج نشان داد که در حدود 54/8 درصد از خانوارهای روستایی منطقه سیستان به لحاظ شرایط زندگی زیرخط فقر قرار دارند. نتایج حاصل از الگوی لاجیت نیز نشان داد که افزایش میزان مخارج ماهانه خانوارها و بهبود تولیدات کشاورزی توسط آنها می تواند کاهش چشم گیری بر فقر روستایی داشته باشد. بعلاوه با افزایش تعداد مردان در سرپرستی خانوارهای روستایی، افزایش سطح تحصیلات و همچنین بالا رفتن سابقه کار سرپرستان، احتمال قرار گرفتن خانوارهای روستایی شهرستان زابل در بخش خانوارهای فقیر کاهش می یابد.کلیدواژه ها
عوامل موثر بر فقر، مناطق روستایی، مدل لاجیت، شهرستان زابلمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.