بررسی امکان استفاده از بقایای کارخانجات قند در کاهش رس قابل پراکنش در خاک
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_140
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 488
نویسندگان
استادیار گروه آب و خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
دانشجوی گروه آب و خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
حجم قابل توجه پسماندهای تولیدی در صنایع مختلف، بشر را با مشکل بازیافت و یا دفع ضایعات در جوامع صنعتی روبه رو ساخته است. تفاله چغندرقند و گل کربنات کلسیم، پسماندهای به جا مانده از کارخانجات تولید قند هستند. هدف از این پژوهش بررسی امکان استفاده از این پسماندها به عنوان ماده اصلاحی برای بهبود وضعیت ساختمانی خاک بوده است. رس قابل پراکنش در آب یکی از شاخص های نشان دهنده تغییرات پایداری ساختمان خاک در حضور انواع مواد اصلاحی می باشد. تفاله چغندرقند و گل کربنات کلسیم در سه سطح صفر، 2 و 5 درصد مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که افزودن تفاله چغندرقند و گل کربنات کلسیم سبب افزایش میزان تنفس میکروبی خاک و ماده آلی شد. افزودن تفاله چغندرقند سبب افزایش بیشتر تنفس میکروبی خاک و کربن آلی خاک نسبت به گل کربنات کلسیم شد. تاثیر افزودن گل کربنات کلسیم بر کاهش رس قابل پراکنش خاک بیشتر از تفاله چغندر قند بوده است. همچنین افزایش مقدار اصلاح کننده های مورد استفاده نیز در خاک سبب کاهش رس قابل پراکنش خاک شد. در مجموع می توان نتیجه گرفت که استفاده از تفاله چغندر قندر و گل کربنات کلسیم با بهبود وضعیت مواد آلی در خاک های مناطق خشک و نیمه خشک می تواند به بهبود وضعیت ساختمانی خاک نیز کمک نماید.کلیدواژه ها
رس قابل پراکنش، ساختمان خاک، ضایعات صنعتیمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.