مقایسه مدلها و سناریوهای تغییراقلیم در برآورد دمای کمینه و بیشینه ایستگاه نیشابور
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 429
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مهندسی آب دانشگاه بیرجند
استادیار گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند
چکیده
تغییر اقلیم به عنوان مهم ترین معضل این قرن و تهدیدی برای تمامی جانداران کره زمین می باشد. نوسانات آب و هواییکه باعث خشکسالی و بیابان زایی می شود، بیشتر به کاهش میان بارندگی، رطوبت، افزایش دما به ویژه در تابستان،افزایش میزان خشکی ارتباط می یابد. لذا در این تحقیق تغییرات دمای کمینه و دمای بیشینه در طی دوره آتی 2039 -2020 نسب به دوره پایه 2011 - 1992 به کمک داده های گزارش پنجم تغییر اقلیم برای ایستگاه سینوپتیک شهرستاننیشابور با استفاده از 5 مدل و دو سناریو RCP4.5 و RCP8.5 بررسی شد. عمل ریزمقیاس نمایی داده ها نیز با استفاده ازمدل آماری LARS-WG انجام شده است. نتایج حاصل از تحقیق مشخص کرد که مدل HADGEM و MPI برای هردو سناریو RCP 4.5 و RCP 8.5 به ترتیب بیشترین و کمترین میزان تغییرات دمای کمینه و بیشینه را نشان می دهد.همچنین در همه مدلها سناریو 5 / 8 نسب دمای کمینه و بیشینه بیشتری را نسب به سناریو 5 / 4 برای آینده برآورد می کند.کلیدواژه ها
تغییر اقلیم، دما، مدل LARS-WG ، گزارش پنجممقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.