تاثیرکاهش مصرف آب و استفاده از هورمون های رشد بر خصوصیات رشد نهال بیدمشک Salix aegyptiaca
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 644
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه
استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
دانشیارمنابع طبیعی موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه گیاهپزشکی
کاندیدای دکتری آبیاری و زهکشی موسسه آموزش عالی آفاق ارومیه- دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی
چکیده
درخت بیدمشک دارای اهمیت ویژهای از لحاظ تولید عرق بیدمشک در استان آذربایجان غربی می باشد. عرق و نقلبیدمشک ارومیه شهرت جهانی دارد. با توجه به اهمیت آب و خشکسالی، استفاده از محرک های مختلف رویشی وریشه زایی، اعمال مختلف رژیم های کم آبی درسطح آبیاری نیاز آبی نهال بیدمشک انجام شد.این طرح درسال زراعی1396، در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی اجرا شد. در این بررسیتاثیرچهار تیمار رژیم های آبیاری (آبیاری سنتی با آبیاری کامل 100 % نیاز آبی و آبیاری نواری با تامین آب(100%، %57 و 50 % نیاز آبی) به عنوان تیماراصلی و دو تیمارهای هورمونی (تیمار گذاشتن نوک نهال به هورمون ، IBAاسید ایندول بوتیریک 0011 میلی گرم درلیتر به مدت یک دقیقه، تیمار گذاشتن نوک نهال به هورمون NAA اسیدنفتالین استیک 100 میلی گرم درلیتر به مدت یک دقیقه و تیمار شاهد بدون هورمون) به عنوان عامل فرعی درقالب طرحبلوکهای کامل تصادفی درچهار تکرارانجام شد. اندازه گیری آب با کنتور حجمی آبیاری شد. مقدارآب داده شده بهآبیاریسطحی 10870 مترمکعب در هکتار و همچنین در بقیه تیمارهای که شامل آبیاری تیپ نواری، 100%، 75%و 50% نیاز آبی به ترتیب مقدار 8240، 6930 و 0261 مترمکعب در هکتار بود. نتایج حاصل از میانگین داده ها در نرم افزار SAS نشان داد که تاثیر رژیم های آبیاری و همچنین استفاده از هورمون های رشد بر صفات اندازه گیری شده شامل بهره وری آب، مجموع اندازه طول تولیدی، اندازه قطر یقه (طوقه)، درصد زنده مانی و مقدارآب داده شده در تولیدنهال از لحاظ آماری در سطح احتمال یک درصد معنی دار بود. مقایسه رشد رویشی نهال های بیدمشک با آبیاریسطحی و تیپ نواری با تامین نیاز آبی 100 % که آبیاری تیپ نسبت به آبیاری سطحی حدود 15 درصد، آبیاری تیپ باتامین 75 %نیاز آبی نسبت به آبیاری سطحی با 36 % و آبیاری تیپ با تامین آب 50 %نیاز آبی با 57 % در مصرف آبنسبت به آبیاری سطحی صرفه جویی داشته است.کلیدواژه ها
بیدمشک، درصدی از نیاز آبی، محرک رشدمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.