بررسی تاثیر گچ برجذب روی و مس به وسیله گندم
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 760
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه شهید باهنر کرمان
استاد گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشیار گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
به منظور بررسی تاثیر گچ برجذب عناصر کم مصرف (روی و مس) در اندام هوایی گندم، آزمایشی به صورت فاکتوریلدر قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان اجرا شد. تیمارهای آزمایششامل گچ در سه سطح صفر 1% و 3%، مس در سه سطح (صفر، 5 و 10 میلی گرم بر کیلوگرم خاک) از منبع سولفات مسو روی در سه سطح (صفر، 10 و 20 میلی گرم بر کیلوگرم خاک) از منبع سولفات روی بودند. صفات مورداندازه گیری دراین آزمایش شامل طول ساقه، وزن خشک اندام هوایی، غلظت روی و مس در اندام هوایی گندم بودند. نتایج نشان دادکه افزایش میزان گچ در خاک روی صفات طول ساقه و وزن خشک اثر معنیداری نداشت؛ اما سبب کاهش معنی دارجذب مس در اندام هوایی گندم شد. سطوح مصرفی روی و مس نیز بر وزن خشک و میزان مس جذب شده در اندامهوایی غیر معنیدار شد. ولی بر طول ساقه معنیدار بود. بهطوریکه بیشترین طول ساقه (41,033cm) مربوط به تیمارمس 10 میلی گرم بر کیلوگرم خاک بود. اثر متقابل گچ و سطوح مصرفی روی، برجذب روی معنی دار بودند. به گونه ای کهتیمار گچ صفر درصد و روی 10 (میلی گرم در کیلوگرم خاک) با میانگین ((1-)89.820mg.kg) بیشترین جذب روی دراندام هوایی را داشت.کلیدواژه ها
گچ، روی، مس، گندممقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.