ارزیابی سطوح مختلف شوری بر خصوصیات جوانه زنی گیاه پنبه
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_076
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 616
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی آب، مرکز آموزش عالی کاشمر، کاشمر
مدرس دانشکده مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بردسکن، بردسکن
چکیده
از جمله مشکلات عمده اغلب مناطق خشک و نیمه خشک کشور، شوری و قلیا یی بودن خاک این مناطق است. باتوجه به مقاوم بودن گیاه پنبه به شوری و عملکرد مناسب آن در شرایط آب و خاک شور، کشت این گیاه در این مناطق مورداستقبال کشاورزان قرار گرفته است. اما یکی از مشکلات مهم در شرایط فوق کاهش سطح سبز و میزان جوانه زنی بذور پنبهدر مناطق مذکور می باشد. در این راستا، به منظور بررسی تاثیر شوری آب آبیاری با سطوح مختلف بر خصوصیات رشد وجوانه زنی گیاه پنبه، آزمایشی در قالب بلوکهای کاملا تصادفی و با سه تکرار در سال زراعی 95 - 1394 در مرکز آموزش عالیکاشمر انجام شد. در این آزمایش سطوح مختلف شوری آب آبیاری شامل 0/5: (S(4):10, S(3):7, S(2):3, S(1) و S(5):13 دسیزیمنس بر متر در نظر گرفته شد. صفات مورد ارزیابی شامل تعیین درصد و مدت زمان ظهور گیاهچه بود. نتایج تحقیق نشانداد که با افزایش شوری تعداد گیاهچههای پنبه کاهش یافت، بطوریکه کاهش ظهور گیاهچه به میزان 46 ، 60 ، 83 و 100درصد به ترتیب مربوط به تیمار با شوریهای 3 ، 7 ، 10 و 13 دسی زیمنس بر متر حاصل شد. همچنین، ظهور اولین جوانهدر شوری های کم تا روز ششم و در شوری های بالا تا 15 روز پس از ظهور اولین جوانه محقق گردید. با توجه به نتایج تحقیق،آبیاری با شوری آب کمتر از 3 دسی زیمنس بر متر در آبیاری اولیه و مرحله جوانه زنی توصیه می گردد.کلیدواژه ها
پنبه، جوانه زنی، شوریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.