استفاده از پساب، راهکاری جهت رفع مشکل تامین آب در کشاورزی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
  • کد COI اختصاصی: NOPEA01_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 680
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد مومنی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه محقق اردیبلی

بهاره قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه گیلان

چکیده

با کاهش سطح آب های زیر زمینی و استفاده بیش از حد آن وبا توجه به کاهش بارندگی وافزایش روز افزون جمعیتtبشر را مجبور به استفاده از آبهای نامتعارف جهت جبران قسمتی ازکمبود آب ؛ از جمله استفاده از پساب های تصفیهشده کرده اند.آب های نامتعارف مخلوطی از مواد معلق معدنی و آلی است که برای رشد گیاه متناسب میباشد .امروزهپساب تصفیه خانه های فاضلاب به عنوان یه منبع جدید ودایمی مورد توجه کارشناسان جهت جبران منابع قرارگرفتهاست. و اساسا تصفیه زمانی معنی پیدا میکند که پساب مورد اسنفاده مجدد قرار بگیرد .بنابراین با توجه به شرایط اقلیمیحاکم بر بخش عمده ای از کشور وکمبود آبهای سطحی و پایین رفتن سطح آبهای زیر زمینی بررسی استفاده از پسابفاضلاب تصفیه شده به عنوان منبع جدید آب در سالهای اخیراز اهمیت ویژه ای برخوردار شده است. بنابر این استفادهمجدد از پساب در کاهش مصرف منابع آب نقش کلیدی دارد. استفاده و آبیاری دراز مدت با آبهای غیر متعارف از جمله(پساب) سبب محدودیت ها و چالش هایی از جمله ، مخاطرات بهداشتی برای کشاورزان و مصرف کنندگان مواد غذایی،شوری و سدیمی شدن خاک، وآلودگی ابهای زیر زمینی میشود .در این زمینه تحقیقات زیادی در جهان صورت گرفتهاست که می توان به آزمایشات و مطالعاتی در کشور های عربسان، مصر، تونس و پاکستان اشاره کرد. و در ایران نیزتحقیقاتی در زمینه این موضوع در شهر های مختلف انجام گرفته است .در این مقاله سعی شده است به معایب و مزایایاستفاده از پساب در کشاورزی پرداخته شود ودر ادامه به وسیله سه نمودار روند روبه رشد اراضی آبی در جهان وکشورهای دنیا با بیشترین سطح زیر کشت و کشور های جهان از نظر بیشترین استفاده از پساب در کشاورزی نشانداده شده است ودر پایان راه کار های و پیشنهاداتی در مورد موضوع ارایه گردد.

کلیدواژه ها

آب نامتعارف ، پساب فاضلاب ، کشاورزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.