بررسی ظرفیت های بازار مصرف گوشت در ا یجاد ارزش افزوده اقتصادی ناشی از دسته بندی کیفی، بسته بندی و شناسنامه دارکردن گوشت قرمز در توانمندسازی اقتصادی دامداران خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
  • کد COI اختصاصی: NOPEA01_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیداحسان غیاثی

استادیار گروه علوم دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

مریم سلمانیان طبسی

دانشجوی کارشناسی علوم دام، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

گوشت قرمز به عنوان یکی از عمده ترین مواد غذایی مصرفی انسان ها شناخته شده که با دارا بودن منابع سرشاری پروتیین، انرژی ویتامین های گروه B مواد معدنی و اسید آمینه جزء منابع مغذی و ارزشمند غذایی محسوب می گردد. این تحقیق به صورت مطالعه میدانی با بررسی پرسشنامه ای در میان مناطق با انتخاب تصادفی به عنوان نمونه آماری از شهرستان بیرجند انجام شد. در این مطالعه 55 خانوار به پرسشنامه ها پاسخ داده و فراسنجه های مرتبط با ذایقه، توان مالی، عادات مصرف، زمانبندی و نحوه مصرف و ملاک های ارزیابی کیفی در مورد خرید و مصرف گوشت خانوار را اعلام کردند. داده های آماری با استفاده از نرم افزار اکسل مورد پردازش قرار گرفت. هدف از این مطالعه یافتن راه حلی برای برون رفت از این بحران برای قشر تولید کننده است که نیازمند بررسی تمایلات مصرف کننده به خرید محصول خاص و توسعه دسته بندی محصولات توسط تولید کننده و پایش امکان تغییر فرآیند عرضه به بازار از سیستم واسطه ای به سیستم عرضه مستقیم، می باشد. برای این منظور این مطالعه به بررسی تمایل، ذایقه، قدرت خرید و الگوهای مطلوب عرضه برای دامداران، مصرف کنندگان و عرضه کنندگان واسط پرداخته است. نتایج نشان می دهد اگر شرایط قانونی و صنفی برای دامدار فراهم گردد، مطابق با ذایقه، برای نوع خرید گوشت، بخش مورد علاقه گوشت قرمز و امعا و احشا، میزان هزینه برای خرید گوشت، حجم خرید گوشت، بازه زمانی خرید در طول سال، نوع ارزیابی مصرف کننده برای کیفیت گوشت قرمز، دامدار می تواند گوشت قرمز را دسته بندی کیفی کرده و گوشت قرمز را به صورت مستقیم و بدون واسطه به بازار عرضه کند و در بازاری با تبادل سالیانه 167495302/5 هزار ریالی گوشت قرمز در استان سود منطقی تری را کسب نماید.

کلیدواژه ها

عرضه مستقیم، ذیقه مصرف کننده، کشش بازار، حجم بازار، گوشت قرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.