تاثیر افزودن سطوح مختلف صمغ گوار بر کیفیت فیزیکی خوراک پلت شده

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
  • کد COI اختصاصی: NOPEA01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 570
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی خسروجردی

دانشجوی کارشناسی ارشد تغدیه دام، دانشگاه بیرجند

محسن مجتهدی

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

همایون فرهنگ فر

دانشگاه بیرجند

چکیده

هدف از انجام این آزمایش، بررسی اثر صمغ گوار بر برخی خصوصیات کیفی خوراک پلت بود. در این آزمایش سطوح مختلف صمغگوار به خوراک اضافه و پلت گردید. سطوح صمغ گوار شامل 0، 0/25، 0/5، 1، 1/5 درصد و هر تیمار دارای 4 تکرار بود. سپس شاخص های کیفیت فیزیکی پلت شامل سختی پلت وشاخص پایداری پلت (PD) اندازه گیری شد. تجزیه و تحلیل داده ها بااستفاده از بسته نرم افزاری SAS و بر اساس رویه GLM انجام گردید و برای مقایسه میانگین ها از آزمون توکی با سطح احتمال 5 درصد استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد که افزودن 1% درصد صمغ گوار باعث افزایش معنی دار (P< 0/05) شاخص PDI خوراک پلت گردید، اما افزودن 1/5% از صمغ گوار کمترین میزان استحکام پلت را نسبت به تیمار شاهد داشته است؛ اما در مورد فاکتور سختی تیمار شاهد بالاترین میزان سختی را دارند که با تیمار حاوی 1 درصد صمغ و تیمار حاوی 1/5 درصد صمغ گوار از نظر آماری اختلاف معناداری دارند (P> 0/05). در کل همبستگی منفی بین استحکام پلت و تولید خاکه های پلت وجود دارد به این صورت که استحکام بالاتر باعث کمتر شدن تولید خاکه می شود.

کلیدواژه ها

صمغ گوار، استحکام پلت، شاخص پایداری، تست سختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.