مقایسه چندشکلی های جایگاه ژنی SLC37A2 موثر بر صفات تولید مثلی در گاو هلشتاین و مونبلیارد

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
  • کد COI اختصاصی: NOPEA01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره سادات حسینی

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

ایوب فرهادی

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

محسن قلی زاده

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

قدرت رحیمی

آزمایشگاه ژنتیک مولکولی و بیوتکنولوژی دام، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

ژن SLC37A2 در ناحیه هاپلوتایپ MH2 گاو مونبلیارد قرار داشته و به طور موثری باعث کاهش باروری در گاو می شود. هدف ازپژوهش حاضر شناسایی واریانت های آللی ژن SLC37A2 با روش PCR-SSCP در گاوهای هلشتاین و مونبلیارد در ایران بودهاست. به این منظور 052 نمونه خون (150 نمونه هلشتاین و 100 نمونه مونبلیارد) تهیه و استخراج DNA با کیت انجام شد. سپسیک قطعه از اگزون 2 این ژن که حاوی جهش موثر بر باروری گاوهای هلشتاین و مونبلیارد بود با طراحی یک جفت آغازگر اختصاصیبا نرم افزار Oligo7 تکثیر شد. پس از PCR تعیین زنوتیپ نمونه ها با روش SSCP انجام و فراوانی های ژنی و زنوتیپی با نرم افزارPOPGEN محاسبه شدند. در این جایگاه دو ژنوتیپ AA و AB به ترتیب با فراوانی های 0/98، 0/02 و 0/86 و 0/14 درصد دردو نژاد هلشتاین و مونبلیارد مشاهده شدند. همچنین فراوانی های آللی در دو جعیت هلشتاین و مونبلیارد برای آلل های A و B بهترتیب 0/99، 0/01 و 0/93 و 0/07 برآورد گردید. تست دقیق فیشر و تست کای-اسکویر به ترتیب برای مقایسه فراوانی های آللی و ژنوتیپی بین دو جمعیت نشان داد که اختلاف آماری معنی داری از نظر فراوانی آللی وجود ندارد اما فراوانی های ژنوتیپی با هماختلاف معنی دار آماری (P< 0.05) نشان دادند. با توجه به نقش این ژن در تولید مثل گاو هلشتاین و مونبلیارد با توجه به نتایجحاصل شده در این پژوهش بررسی سایر قسمت های ژن SLC37A2 از جمله ناحیه تنظیمی آن و ارتباط آن با صفات تولیدمثلی وتولیدی در جمعیت گاوهای شیری پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

ژن SLC37A2 ، گاو هلشتاین، گاو مونبلیارد، باروری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.