جداسازی آلترناریای مقاوم به شوری در منطقه بیرجند
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
- کد COI اختصاصی: NOPEA01_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 464
نویسندگان
کارشناسی ارشد گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
دانشیار گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
دانشجوی کارشناسی گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده
برخی قارچهای رشته ای مقاومت بالایی به کم آبی داشته و شرایط شوری را به خوبی تحمل می کنند. گروه هایی ازقارچهای رشته ای نیز روابط انتخابی با برخی گیاهان شورپسند دارند. این قارچها در ایجاد و یا افزایش توانایی تحمل شوریو کم آبی گیاهان نقش دارند. این تحقیق با هدف جداسازی قارچهای مقاوم به شوری از خاک مزرعه دانشکده کشاورزی واقع در روستای امیرآباد بیرجند صورت گرفت. ابتدا خاک مزرعه جمع آوری و در محیط کشت PDA حاوی مقادیر مختلف NaCl کشت گردید. جدایه رشد کرده بر روی محیط PDA حاوی معرف برومو کروزول پورپل و با غلظتهای 8، 16، 24 درصد نمک در 3 تکرار کشت داده شد و میزان تغییر رنگ محیط و سرعت رشد کلنی بررسی گردید. سرعت رشد کلنی تا محیطحاوی 8 درصد نمک تفاوتی با نمونه شاهد نداشت ولی با افزایش میزان نمک، قطر کلنی از 5 سانتی متر در 4 روز به حدود3.6 سانتی متر در یک ماه کاهش پیدا کرد، ولی در میزان 240 گرم نمک در لیتر، رشد متوقف گردید. براساس خصوصیاتمورفولوژیک و تیپ کلنی این جدایه به جنس .Alternaria sp تعلق داشت. نتایج این تحقیق حاکی از این بود که به دلیل تولید اسید توسط قارچها، محیط حاوی معرف به رنگ بنفش تغییر رنگ داده و قارچ با تغییر محیط توانست بر روی محیط رشد نماید.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.