بررسی برخی از ترکیبات بافری و آلکالایزری معدنی استان خراسان جنوبی در شرایط آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرصت های نوین تولید و اشتغال بخش کشاورزی در شرق کشور (در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی)
  • کد COI اختصاصی: NOPEA01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمرتضی وقارسیدین

دانشجوی کارشناسی ارشد تغذیه دام، دانشگاه بیرجند

محسن مجتهدی

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

محمدحسن فتحی

استاد گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

سیداحسان غیاثی

استادیار گروه علوم دامی، دانشگاه بیرجند

چکیده

هدف از این مطالعه تعیین ظرفیت و شاخص ارزش بافری برخی از نمونه های بافری و آلکالایزری مورد استفاده در تغذیه دام بود.برای تهیه نمونه ها، چند نمونه اکسید منیزیم، کربنات منیزیم و بنتونیت سدیم (10 نمونه) از معادن استان خراسان جنوبی به روشاستاندارد، و یک نمونه بیکربنات سدیم به عنوان رایجترین بافر مورد استفاده در تغذیه دام تهیه شد و ظرفیت و شاخص ارزش بافرینمونه های آزمایشی تعیین شد. نتایج بدست آمده در این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده اختلاف معنادار آماری را در ظرفیت بافری، شاخص ارزش بافری و pH بین نمونه های آزمایشی نشان داد (p< 0.05). بیشترین مقدار pH مربوط به نمونه اکسیدمنیزیم B (12/58) و کمترین مقدار در کربنات منیزیم A (6/30) مشاهده شد. همچنین بالاترین ظرفیت بافری مربوط به نمونه اکسید منیزیم A (373/33) و کمترین مقدار ظرفیت باقری را کربنات منیزیم D (0/666) داشت. علاوه بر این بیشترین و کمترین مقدار شاخص ارزش بافری به ترتیب مربوط به نمونههای اکسید منیزیم A (174/66) و کربنات منیزیم A (93/19) بود. همبستگی بین ظرفیت بافری و pH نمونه ها از اختلاف معنادار آماری برخوردار بود (p< 0/01). به طور کلی نتایج بدست آمده نشان داد که نمونه های اکسید منیزیم میتوانند مقدار بیشتری اسید را در شرایط آزمایشگاهی خنثی نمایند و در نتیجه سبب حفظ بهتر pHشکمبه در شرایط فیزیولوژیکی گوارش شوند.

کلیدواژه ها

اکسید منیزیم، بنتونیت سدیم، شاخص ارزش بافری، ظرفیت بافری، کربنات منیزیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.