بررسی اثر شکل بادبند بر ظرفیت نهایی سکوهای ثابت دریایی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی صنایع دریایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NSMI10_066
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1349
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن محمدنژاد شورکایی

کارشناس ارشد بخش مهندیس شرکت صنایع دریایی ایران (صدرا)

حمیدرضا میرزایی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های دریایی، دانشکده مهندسی عمران ، دانشگاه

چکیده

سکوهای ثابت دریایی سازه های متداول جهت استخراج منابع نفتی و گازی هستند. با توجه به کاربرد وسیع این نوع سازه ها در آبهای خلیج فارس بررسی عملکردشان طی دوران بهره برداری از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از موارد مهم در تحلیل سازه ها بررسی ظرفیت باربری نهایی سازه است. این مقاله سعی دارد تا اثر شکل بادبند را در ظرفیت باربری نهایی سکوها مورد بررسی قرار دهد. روشهای مختلفی برای تعیین ظرفیت سکوها وجود دارد که یکی از مرسوم ترین روشها استفاده از آنالیز استاتیک غیرخطی می باشد. بدین منظور چهارجاکت چهارپایه با بادبندهای متداول X,K در عمق آب 70متر در نرم افزار اجزای محدود SACS5.2 مدل شده و با استفاده از زیربرنامه collapse آنالیز شده و در این روش رفتار سازه با افزایش بارگذاری از تراز طراحی تا تراز حدنهایی و مرز فروزیرش مورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

بادبند-سکو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.