ارایه روشی جهت بهبود مسیله حفره تبادلات در شبکه های حسگر بی سیم زیر آب به کمک مسیریابی برداری سه بعدی و استفاده از منطق فازی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی ایده های نو در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: NCNIEE06_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 600
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه رجبی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان)خوراسگان(

محمدرضا سلطان آقایی کوپایی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان)خوراسگان(

چکیده

شبکه های حسگر بی سیم زیرآب نمونهای از شبکه های حسگر بی سیم اندکه برای کاربردهای زیادی در محیط زیر آب از جمله نظارت، کنترل، اندازه گیری، نظامی و غیره پدید آمد. این نوع شبکه ها تفاوتهایی با شبکه های حسگر زمینی در زمینه هایی همچون پهنای باندکم، تاخیر زیاد، پویایی بالای شبکه، احتمال خطای زیاد دارند، این ویژگیها باعث شده که این نوع شبکه ها با چالشهایی همچون فرایند مسیریابی و حفره در تبادلات شبکه روبرو شود. با توجه به شرایط این نوع از شبکه ها، روشی تحت عنوان GRP-PF ارایه گردید که با بهرهگیری از مختصات برداریفضای سهبعدی و قابلیت تحلیل پویایی به نسبت زمان باعث بهبود مسله حفره تبادلات مسیریابی شدهاست. جهت ارزیابی ونمایش عملکرد پروتکل، در بستر شبیه سازOPNET مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج بهدست آمده ، نرخ بازدهی شبکه نسبت به روش CARP، 6/04 درصد و نسبت به روش L2-ABF، 10/4 درصد با تفاضل بهبود همراه بودهاست، همچنین نتایج نشان میدهد نرخ ارسال بسته های کنترلی درخواستها4/19 و 36/5 درصدو نرخ دریافت بسته های کنترلی پاسخها 31/8و38/4 درصد نسبت به روشهای پیشین تضعیف داشتهاست.

کلیدواژه ها

بسته های پینگ-پنگ، شبکه های حسگر زیرآب، حفره، گره نامزد،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.