بررسی جایگاه نظریه کارشناسی در دادرسی کیفری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: همایش بین المللی حقوق و فقه اسلامی
  • کد COI اختصاصی: LAWJUI01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد سرخوش

دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) و گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال/ نویسنده مسئول

حشمت صفانژاد

دانشجویی کارشناسی ارشد رشته فقه و مبانی حقوق،دانشگاه الزهرا(س)

چکیده

در حقوق کیفری کارشناسی ،یکی از مهم ترین طرق اثبات جرم و شناسایی مجرمین در دادرسی های کیفری است با توجه به پیشرفت-های علمی و فناوری و اینکه علوم و ابزار فنی مانند پزشکی،فیزیک،شیمی،آزمایشگاه ها،..........برای کشف و اثبات جرم شناسی مجرمین و یا اثبات بی گناهی متهم بوده و در برخی موارد موجب حصول علم و اقناع وجدانی برای قاضی می شوند،سبب وابستگی روز افزون فرآیند دادرسی کیفری به بهره برداری از نظرات متخصصین مربوطه شده است، در قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری در موارد متعددی بر لزوم ارجاع به کارشناسان و استفاده از نظریه کارشناسی اشاره شده و رویه علمی قضات در دادگاه های عمومی و انقلاب تجدید نظر و دیوان عالی کشوراین است که در بسیاری از پرونده ها قضایی پیچیده موضوع به کارشناسان مربوطه ارجاع می شود و نظریه آنها به عنوان یکی از دلایل اثبات جرم مورد استفاده قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

نظریه کارشناسی،جرم شناسی،لزوم ارجاع،اقناع وجدانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.