بررسی فرایند مدیریت پسماندها در بیمارستان امام خمینی شهرستان جیرفت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین همایش ملی چالش ها و راهکارهای توسعه
  • کد COI اختصاصی: KRESEARCH03_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 951
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه فیضی پور

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج

اسماعیل چرخلو

عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت

نسیم رودباری

عضوهییت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کهنوج

محمدجواد فیضی پور

کارشناسی ارشد مهندسی علوم خاک بیولوژی وبیوتکنولوژی خاک

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی فرایند مدیریت پسماندهای بیمارستانی در بیمارستان امام خمینی شهرستان جیرفت انجام شدهاست. روش گردآوری داد ها مصاحبه و مشاهد و پرسشنامه است همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Exelاستفاد شد است. بر اساس نتایج بدست آمده میزان کل پسماندهای تولیدی در بیمارستان مورد مطالعه 835/7 کیلوگرم درروز می باشد. بیشترین میزان پسماندهای عفونی مربوط به عفونی بخش اتاق عمل با تولید روزانه 100 کیلو گرم و کمترینمیزان تولید زباله عفونی مربوط به بخش داخلی اعصاب با تولید روزانه 0/5 کیلوگرم، بیشترین میزان پسماندهای غیر عفونی مربوط به آشپزخانه بیمارستان باتولید روزانه 10 کیلوگرم در روز همچنین بیشترین میزان زباله های نوک تیز و برنده مربوط بهبخش اتاق عمل روزانه 10 کیلوگرم و کمترین میزان زباله های نوک تیز و برنده شامل بخش های ارتوپدی، دیالیز، درمانگاه وآزمایشگاه با تولید روزانه 1 کیلوگرم در روز می باشد.نتایج نشان داد که مدیریت پسماندهای بیمارستانی نسبتا مطلوب می باشد امید است نتایج این تحقیق پایه و اساس برنامهریزی مسیولین و دست اندر کاران مواد زاید جامد باشد تا با شناخت وضعیت موجود امکان بکارگیری روش های مدرن بی خطرسازی پسماندهای بیمارستانی در سطح استان و کشور فراهم گردد و جداسازی زباله های خطرناک از معمولی بطور دقیقصورت گیرد و بر آموزش مستمر کارکنان تاکید گردد.

کلیدواژه ها

مدیریت پسماند ، پسماند شبه خانگی، پسماند عغونی، بیمارستان ، دفع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.