جایابی و اندازه یابی بهینه ی فیلترهای اکتیو در سیستم قدرت با استفاده از الگوریتم بهینه سازی کشتل

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی تحقیقات نوین پژوهشی در مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMEAC05_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کاوه پورابراهیمی فومنی

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ، دانشگاه علم و فناوری مازندران، بهشهر ایران

سیدعبدالله موسوی

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ، دانشگاه علم و فناوری مازندران، بهشهر ایران

ایرج احمدی

استادیار، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر ، دانشگاه علم و فناوری مازندران، بهشهر ایران

چکیده

با فراگیر شدن و افزایش تعداد بارهای مبتنی بر فناوری الکترونیک قدرت در شبکه، که به منظور افزایش کارایی و بهینه سازیمصرف انرژی به کار می روند، اعوجاج هارمونیکی ولتاژ در سیستم های قدرت، به طور روز افزون در حال افزایش است. فیلترهایقدرت اکتیو گزینه ی مناسبی برای حل چنین مشکلی هستند. یک شیوه ی استفاده از این فیلترها، نصب آنها در نقاط مناسب وکنترل آنها به گونه ایست که اعوجاج هارمونیکی ولتاژ را در تمام یا تعدادی از شین ها به حداقل برسد؛ چنین سیستمی از فیلترهایاکتیو به APLC موسوم است.عملکرد مطلوب چنین سیستمی منوط به انتخاب مکان های مناسب برای نصب فیلترها و نیز تعیینجریان های تزریق شده توسط آنها می باشد. در این مقاله، دستیابی به این اهداف از طریق حل یک مسیله ی بهینه سازی انجام شدهاست که در آن از الگوریتم نوین و ایرانی کشتل استفاده گردیده است. در مسیله بهینه سازی، هدف، تعیین ارضاء قیوداستانداردهای هارمونیکی ولتاژ، با استفاده از کمترین جریان تزریقی فیلترهای اکتیو، به منظور کمینه سازی قدرت مورد نیاز برایفیلترها بوده است. برای تایید کارایی الگوریتم پیشنهادی، شبیه سازی کامپیوتری بر روی یک شبکه نمونه ی 18 شینه با 4 بارغیرخطی انجام شده است.این کار برای 4 تعداد مختلف فیلتر اکتیو به انجام رسیده و در هر مرحله THD ولتاژ شین های سیستمتعیین گردیده و با مقدار پیش از فیلترگذاری مقایسه شده است.

کلیدواژه ها

کیفیت برق، هارمونیک، فیلترهای اکتیو قدرت، APLC ، بهینه سازی، الگوریتم کشتل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.