مقایسه تجمع فلزات سنگین در آب و خاک و گیاه تالاب بین المللی گاوخونی درسال 81 و83

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرضیه وحیددستجردی

کارشناس ارشد گروه مهندسی بهداشت محیط_ دانشکده بهداشت - دانشگاه علوم پز

سعید شنبه زاده

کارسناس ارشد و مسئول هماهنگی مرکز بهداشت مسجد سلیمان

اسداله ذهب صنیعی

کارشناس ارشد سازمان آب منطقه ای اصفهان

رضا روزگار

کارشناس سازمان آب منطقه ای اصفهان

چکیده

زاینده رود از جمله رودخانه های مرکزی کشور جمهوری اسلامی ایران است که آب آن در ناحیه ای کویری به نام تالاب گاوخونی از حرکت باز می ایستد . این تالاب یکی از با ارزش ترین اکوسیستم ها و مخازن زیستی کشور در فلات مرکزی ایران با گونه های نادر گیاهی و جانوری خاص می باشد . در سالهای اخیر با انجام فعالیتهای مختلف صنعتی و کشاورزی در حاشیه زاینده رود نه تنها آب این رودخانه آلوده و حیات آبزی آن به خطر افتاده است بلکه به علت افزایش غلظت آلاینده های ناشی از فعالیتهای مذکور در پائین دست رودخانه و خصوصاً در منطقه تالاب گاوخونی حیات و اکوسیستم موجود در تالاب در معرض خطر جدی قرار گرفته است . این تحقیق یه منظور بررسی بعضی از پارامترهای شیمیایی و غلظت فلزات سنگین در آب و خاک و گیاه تالاب گاوخونی از طریق آنالیز نمونه های برداشت شده از سطح تالاب و در ادامه تحقیق انجام شده در سال 81 انجام گرفت . نتایج نشان دادند که متوسط غلظت فلزات مس، منگنز ، کروم ، کادمیوم و سرب در آب تالاب به ترتیب برابر ,0/69 , 0/438, 2/04 , 0/25 , 1/57 میلیگرم در لیتر از مقادیر استاندارد این فلزات در آبهای مناسب جهت مصرف حیات وحش و آبزیان ، آب آشامیدنی و آب مناسب برای کشاورزی بیشتر است. این نتایج بیانگر افزایش چشمگیر غلظت این فلزات در آب تالاب در سال 83 نسبت به سال 81 می باشند . همچنین غلظت بدست آمده برای برخی از این عناصر در خاک و گیاه تالاب از محدوده غلظت معمول آنها در خاک و گیاه بیشتر می باشد. هدایت الکتریکی 140/6 میلی موس بر سانتیمتر و غلظت کلراید برابر 621/168 گرم در لیتر در آب از دیگر نتایج بدست آمده است که به معنای آلودگی شدید محیط زیست تالاب است که در اثر تداوم فعالیتهای اشاره شده و تجمع این آلاینده ها موجودیت تالاب تحت تاثیر و تخریب قرار خواهد گرفت که آثار آن در آینده نمایان خواهد شد .

کلیدواژه ها

تالاب گاوخونی ، فلزات سنگین ، پارامترهای شیمیایی ، آلاینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.