بررسی وضعیت CO موجود در شهر تهران با استفاده از شاخص کیفیت هوا (AQI) در سال 1385

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
  • کد COI اختصاصی: NCEH10_118
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1641
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهرخ نظم آرا

عضو همطراز هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، مسئول آزمایشگاه آلود

مریم هاشم خانی

کارشناسی بهداشت محیط، دانشگاه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

الهام ذوقی

کارشناسی بهداشت محیط، دانشگاه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

منوکسید کربن CO با غلظت های موجود در هوای شهر تهران تأثیر قابل ملاحظه ای بر مواد و یا گیاهان نمی گذارد و لیکن همین مقدار CO برای سلامتی انسان نامطلوب است میل ترکیبی CO با هموگلوبین تقریباً 200برابر اکسیژن است. در هنگام استنشاق این گاز به سرعت با هموگلوبین ترکیب شده و ترکیب کربوکسی هموگلوبین (COHb) را به وجود می آورد. تغییرات ساعتی غلظت CO در هوای شهر تعیین کنندۀ الگوی ترافیکی شهر است. غلظت CO در ساعات اولیه صبح و ساعات پایانی روز از حداکثر مقدار خود برخوردار است در صورتیکه درروزهای آخر هفته و روزهای تعطیل، غلظت CO درساعات پایانی روز اداری کاهش قابل توجهی است. در این بررسی با استفاده از داده های خام اندازه گیری شده توسط تجهیزات سنجش آلودگی هوا (AQI) در ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، از غلظت CO در سال 1385 شاخص کیفیت هوا برای CO محاسبه و مقادیر میانگین 8 ساعته، حداکثر روزانه، میانگین ماهانه و فصلی استخراج گردید و نسبت به ما ههای مختلف سال و نیز 4 ایستگاه که داده های کاملتری داشتند مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج حاصل نشان می دهد که 18 % روزها کیفیت هوا از لحاظ توصیفی خوب و 52 % روزها متوسط و 11 % روزها ناسالم برای گروه های حساس و 4% روزها ناسالم و 2% روزها خیلی ناسالم بوده است. همچنین در بررسی میانگین ماهیانه شاخص کیفیت هوا آبان ماه در ایستگاه فاطمی 160 ، خرداد ماه در ایستگاه بازار 102 ، شهریور ماه در ایستگاه مهرآباد 66 و دی ماه در ایستگاه اقدسیه 119 ، آلوده ترین ماه های سال بوده اند.

کلیدواژه ها

شاخص کیفیت هوا(AQI) ، منوکسیدکربن (CO)، تهران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.