تفسیر فلسفی بر شب آخر امام حسین(ع)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF03_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 287
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میثم امانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

ماجرای مهلت خواستن امام حسین (ع) برای موکول شدن جنگ به روز عاشورا و شب زنده داری شب نهم که به شب آخر تعبیر شده ، از منظر مساله حالات و لحظات منتهی به مرگ، قابل بازخوانی است. در تفسیر فلسفی عبادت امام حسین (ع) در شب آخر باید دو گزاره را در نظر گرفت: نخست اینکه امام حسین (ع) با انتخاب عبادت الهی در پی فراروی بوده است و این فراروی به چهار صورت است: فراروی از نقص به کمال، از کرانگی به بی کرانگی، از وسیله به هدف و از ظاهر به باطن و دوم اینکه هدف ایشان در این فراروی، وصول به توحید است و توحید چنانچه در وجود ایشان متجلی شده است در پنج ملاحظه : توحید به لحاظ محبت الهی، نصرت الهی، فعل الهی، ذکر الهی و عبادت الهی است. امام حسین (ع) با انتخاب عبادت الهی در شب آخر توانسته است با فراروی به غایت توحید برسد. در این ×مقاله، تفسیر عبادت امام حسین (ع) در شب آخر با رویکرد فلسفی بحث شده است است

کلیدواژه ها

امام حسین (ع)، شب آخر، عبادت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.