تاثیر شبکه اجتماعی تلگرام بر میزان سرمایه اجتماعی دانشجویان مورد مطالعه:دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF03_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس خسروانی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی مسایل اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی

فریدون قربانی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی مسایل اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی

حسن کربلایی حاجی اوغلی

دکتری مدیریت رسانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات

چکیده

استدلال این پژوهش این است که با توجه به کاهش چشمگیر محدودیت های زمانی و مکانی در عصر حاضر از طریق شبکه های اجتماعی،این شبکه ها نقش عمده ای در تولید و ارتقاء و حتی تضعیف سرمایه های اجتماعی افراد ایفا می کنند.روش پژوهش در مطالعه حاضر ، به صورت پیمایشی و از نوع توصیفی - تبیینی و کاربردی است.جامعه آماری این پژوهش،دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک می باشد که تعداد آنان 2250 نفر می باشد که با استفاده از فرمول کوکران، نمونه آماری تحقیق 283 نفر می شود. ابزار اصلی گردآوری اطلاعات در این پژوهش ضمن برخورداری از روش کتابخانه ای در تدوین بخش ادبیات نظری و تدوین چارچوب نظری، پرسشنامه است. در این پژوهش از یک چارچوب نظری ترکیبی از نظریه پردازان سرمایه اجتماعی از جمله کلمن، پوتنام و گیدنز برای تبیین رابطه این دو متغیر استفاده شده است.پس از جمع آوری داده ها و تحلیل آنها با استفاده از آزمون های آماری به طور کلی می توان اینگونه بیان کرد که استفاده از شبکه اجتماعی تلگرام اگر چه با سرمایه اجتماعی رابطه معنی داری دارد اما تاثیر استفاده از شبکه اجتماعی بر سرمایه اجتماعی کاربران تاثیر ضعیفی است و همبستگی آنها نیز در حد ضعیفی است به طوری که متغیر های تحقیق تنها 15 درصد از تغییرات متغیر وابسته را پیش بینی می کنند و به نظر می رسد استفاده از این شبکه ها نتوانسته به ارتقاء سطح سرمایه اجتماعی دانشجویان کمکی بکند.

کلیدواژه ها

شبکه اجتماعی،تلگرام،سرمایه اجتماعی،فضای مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.