نقش دهیاران در مدیریت کالبدی– عمرانی روستایی مطالعه موردی: بخش حسین آباد، شهرستان سنندج

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF03_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 973
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کریم زاده

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تبریز

صلاح الدین زارع

کارشناس ارشد مدیریت،بخشدار بخش حسین آباد، شهرستان سنندج

سعید سجادی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه تبریز

چکیده

تاسیس دهیاری در روستاها را میتوان نقطه عطفی در تاریخ مدیریت روستایی به شمار آورد زیرا از هنگام دخالت دولت در مدیریت روستاها و تاسیس انجمن ده همواره مدیریت آنها بر عهده انجمن یا شورای ده بوده است. با تاسیس دهیاریها علاوه بر شورای روستا به عنوان قانونگذار و تصویب کننده برنامه های عمران روستایی، مدیریت اجرایی امور روستا نیز به عهده دهیاریها گذاشته شده است دهیاران به عنوان بازوی اجرایی دولت در روستاها بر اساس وظایف 48 گانهای که دارند، 16 مورد از وظایف آنها مربوط به بخش مدیریت کالبدی – عمرانی است. این پژوهش به دلیل اهمیت بخش کالبدی – عمرانی در توسعه روستاها، با هدف بررسی نقش دهیاران در مدیریت کالبدی - عمرانی و با روش توصیفی – تحلیلی انجام شد. در این تحقیق برای جمعآوری داده های مورد نظر از آرشیو اطلاعاتی بخشداری حسین آباد بهره گرفته شده است. پس از جمع آوری داده های مورد نظر به تجزیه و تحلیل آنها با استفاده از روش توصیفی – تحلیلی پرداخته شد. که نتایج تجزیه و تحلیلها بیانگر آن است که در بخش حسین آباد، ازمیان 5 روستاهای نمونه (بهارستان،باینچوب، حسین آباد ،امروله و سیاسران علیا) دهیاریها با استفاده از بودجهی دهیاری در مجموع 48 طرح کالبدی – عمرانی طی دورهی((1396-1392 در مجموع به ارزش7264000000 (هفت میلیارد و دویست و شصت و چهارمیلیون) ریال انجام شده است. که نشان ا زنقش مثبت دهیاران در مدیریت کالبدی – محیطی دارد.دهیاران روستاهای نمونه علاوه بر بودجه اختصاصی دهیاریها، با استفاده از مشارکت نهادهای دولتی و مردمی و پیگیری مسایل عمرانی روستاها در ادارات مربوطه نقش مهمی را در مدیریت روستایی بخصوص مدیریت کالبدی – عمرانی ایفا کرده اند.

کلیدواژه ها

دهیاران، مدیریت کالبدی – عمرانی – روستا ، بخش حسین آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.