بررسی نشانه ها و دلایل کفرانگاری در شعر نادرپور و رحمانی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF03_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 609
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین اصدق

کارشناسی ارشدزبان و ادبیات فارسی

امیر نجفی

کارشناسی ارشدزبان و ادبیات فارسی

چکیده

کفر از اصطلاحات کلیدی قرآن است که در طول تاریخ و در حوزه های مختلف اسلامی از نظر مفهوم و مصداق تغییراتی فروان داشته و معنیهای گوناگون یافته است وکفرگویی یکی از مضامین شعر معاصر است که پیشینه ی آن به زندقه و شطح میرسد.کفر گویی در شعر معاصر و در میان شاعرانی نمود پیدا کرده است که هر یک قله ای برای شعر معاصر فارسی قلمداد میشوند. در این مقاله ما به بررسی این موضوع در اشعار نادر نادر پور و نصرت رحمانی میپردازیم. نخست پیشینه ی این موضوع را در شعر کلاسیک و مشروطه جستجو میکنیم و سپس به دیگر شاعران معاصر که نشانه های کفر گویی را در شعر خود دارند اشاره میکنیم و در قسمت اصلی این تحقیق نشانه ها و دلایل بروز اندیشه های کفرآمیز در اشعار نادرپور و رحمانی را مورد بررسی قرار میدهیم. مهمترین داده ها در این پژوهش، بررسی منابع مرتبط با موضوع است. روش خاص آن توصیفی-تحلیلی است که با تحلیل شواهد درون متنی به روش کتابخانه ای انجام گرفته است و به نتایجی همچون تاثیر پذیری از دیگر شاعران و نویسندگان و نیز؛ جنبه های روانی و اجتماعی موثر در کفرگویی رسیده ایم.

کلیدواژه ها

کفر، شعر معاصر، نادرپور، رحمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.