سنتز پژوهی نقش رسانه های اجتماعی در کنترل بحران های اجتماعی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: CPCONF03_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 601
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم شعبانی

دانشجوی دکتری علوم ارتباطات اجتماعی ، دانشگاه بین المللی آزاد قشم

شهناز هاشمی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه

چکیده

جوامع نخستین بر اساس نیاز به ارتباط به جوامع امروزی تبدیل شده اند. بر اساس تحقیقات مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری در سال 1396 مهمترین بحران های اجتماعی پیش رو برای جامعه ایرانی بحران تامین آب ، بیکاری ، ناامیدی درباره آینده ، سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی ، بیتفاوتی اجتماعی ، اخلاق عمومی ، بحران آلودگی هوا ، امنیت روانی و اجتماعی و حقوق اساسی و شهروندی می با شد. در این زمینه با ج ست و جوی کلمات کلیدی از جمله شبکه های اجتماعی، ارتباطات بحران ، ارتباطات اجتماعی در شبکه اینترنت ، ارتباطات مجازی و بحران های اجتماعی به شیوه ساخت گرایی، خوان شیار در داخل و خارج کشور مقالاتی را در تیلور و فرانسیس ، الزویر، اوکد ، آکادمیا، خبر گزاری ها و سایت های خارجی ، پایگاه SID ، گوگل بوک، ایران داک ، سیویلیکا و ... ، در ایران روی این موضوع کار کمی انجام شده است ، مجموعا 50 مقاله لاتین و فارسی گزینش شد و با باز خوانی آن مفاهیم 38 مقاله استخراج و در زمینه های شبکه های اجتماعی ، کنترل بحران های اجتماعی و رسانه های اجتماعی کد گزاری شد تا بتوان از طریق مثال های موجود بتوان شیوه های کنترل بحران به وا سطه ر سانه و شبکه های اجتماعی برر سی گردد.با توجه به نیاز جامعه در کنترل این بحران ها با برر سی بحران های پیش آمده برای سایر ک شورها و ا ستفاده از ر سانه های اجتماعی در کنترل بحران و تحلیل این روش از لحاظ کیفی و تاثر پذیری اجتماعی ، بهترین راه ، استفاده از رسانه های اجتماعی در بحث پیشگیری و مقابله و آموزش در نحوه رفتار در بحران با توجه به در دسترس بودن و فراگیر شدن این قبیل رسانه ها می باشد.

کلیدواژه ها

رسانه های اجتماعی ، کنترل بحران های اجتماعی ، شبکه های اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.