ارزیابی پروژه های صنعتی با رویکرد ارزش پولی مورد انتظارمطالعه موردی: پروژه ی احداث کارخانه کاشی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مدیریت راهبردی خدمات 1396
  • کد COI اختصاصی: CSSM02_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 878
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود مرآتی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

ابوالقاسم علوی

گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

ارزیابی طرحها به خصوص پروژه های صنعتی یکی از مهمترین و ضروریترین اقداماتی است که قبل از اجرای یک طرح بایستی صورت گیرد. اجرای یک طرح، هزینه ها و مجموعه اقدامات و تلاشهایی را به دنبال دارد که در صورت شکست آن، تبعات بسیاری را در پی خواهد داشت. موفقیت و شکست هر پروژه به تصمیم گیری آگاهانه و منطقی افراد و بنگاه های متولی پروژه بستگی دارد. نقطه آغازین در هر تلاش آگاهانه برای تصمیم گیری منطقی، فرایند مساله یابی و انتخاب راهکار مناسب حل مساله است. در فرایند مساله یابی، شناخت مساله از طریق جمع آوری اطلاعات و در انتخاب راهکار مناسب آگاهی از تکنیکها و روشها بسیار حایز اهمیت است. با توجه به اهمیت ارزیابی اقتصادی پروژه ها تحلیل فنی و اقتصادی پروژه به عنوان یکی از مهمترین تکنیک های مقایسه و تصمیم گیری و انتخاب از می آن مجموعه راهکارها بر اساس شرایط مطلوب تلقی میشود. جهت ارزیابی پروژه ها در این مقاله ابتدا مطالعات فنی و مالی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج آن مطرح میگردد. مطالعات فنی شامل برآورد هزینه های ثابت سرمایه گذاری، برآورد درآمد طرح، هزینه های قبل از بهره برداری، سرمایه در گردش و هزینه های تولید میباشد و مطالعات مالی شامل برآورد شاخصهای ارزش فعلی خالص، نرخ بازده داخلی، شاخص سودآوری، دوره بازگشت سرمایه، تحلیل نقطه سر به سر و فاکتورهای دیگری میباشد که به ارزیابی اقتصادی پروژه کمک میکنند. در این تحقیق مطالعه موردی، احداث یک کارخانه کاشی است که پنج طرح که در واقع گزینه های پژوهش میباشند با شاخصها و فاکتورهای مختلف فنی و اقتصادی و احتمالات متفاوت مدنظر میباشند که ابتدا با کمک تکنیک تحلیل سلسله مراتب فازی که از روشهای تصمیم گیری چند معیاره فازی است، از بین شاخصهای ارزش فعلی خالص، دوره بازگشت سرمایه، بازده سرمایه گذاری، بازده فروش و نسبت نقطه سر به سر عددی مهم ترین شاخص مالی یعنی ارزش فعلی خالص انتخاب می گردد و سپس با استفاده از این شاخص و استفاده از روش ارزش پولی مورد انتظار طرح ها مقایسه گردیده و رتبه بندی میشوند.

کلیدواژه ها

ارزیابی پروژه، تحلیل سلسله مراتب فازی1، ارزش پولی مورد انتظار2، کارخانه کاشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.