مقاومسازی اتصال بتن آرمه به کمک الیافFRP و بررسی تاثیر آرایش و ضخامت

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ESTAHBANCCE02_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 339
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی عباسی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه گروه مهندسی عمران، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی، استهبان، ایران

غلامرضا عاطفت دوست

هییت علمی استادیارگروه مهندسی عمران، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی، استهبان، ایران

چکیده

در سازه های بتن آرمه به طور خاص با سیستم قاب خمشی، اتصالات تیر- ستون نقش کلیدی در استهلاک انرژی زلزله دارند. در زلزله های گذشته آسیب پذیر بودن این اتصالات بارها گزارش شده است، لذا در سازه های آسیب پذیر بهسازی عملکرد لرزه ای این اتصالات می تواند به بهبود عملکرد کل سازه کمک کند. بهسازی لرزه ای اتصالات به کمک الیاف FRP در سال های اخیر به طور وسیعی مورد توجه قرار گرفته است. تحقیقات گذشته نشان داده که آرایش یا چیدمان ورق های FRP می تواند در بازدهی این روش مقاوم سازی تاثیرگذار باشد.در این تحقیق پنج آرایش از ورق های FRP بر روی یک اتصال کناری مورد بررسی قرار گرفت و نمودار هیسترزیس بار جابجایی و مقادیر نیاز لرزه ای چهار گانه اعم ازمقاومت، شکل پذیری، استهلاک انرژی، سختی اولیه اتصال و همچنین مکانیزم های شکست مورد بررسی قرار گرفت و آرایش بهینه پیشنهاد گردید. در نهایتتاثیر ضخامت FRP بر رفتار لرزه ای آرایش بهینه مورد بررسی قرار گرفت. بهینه ترین آرایش تقویت به ازای کلیه مقادیر چندگانه نیاز لرزه ای، آرایش ضربدری می باشد که بیشترین تاثیر در بهبود عملکرد لرزه ای اتصال تقویت نشده را نسبت به سایر آرایش ها دارد. همچنین افزایش ضخامت FRP باعث بهبود عملکرد لرزه ای اتصال شده است. کلیه مدل ها با روش عددی اجزای محدود در نرم افزار آباکوس ایجاد گردیده و در کلیه حالات، بارگذاری به صورت رفت و برگشتی اعمال شده است.

کلیدواژه ها

اتصال تیر، ستون، ورق FRP، نیاز لرزه ای، چیدمان ورق FRP، آرایش بهینه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.