تاثیر میزان غلظت محلول کلریدکلسیم بر مقاومت فشاری محصورنشده خاک مارن اصلاح شده به روش تزریق الکتروسینتیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ESTAHBANCCE02_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 404
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان بیدل خوشبخت

دانشجوی کارشناسی ارشدعمران، گروه مهندسی عمران، واحداستهبان، دانشگاه آزاد اسلامی،استهبان،ایران

امیرحسین وکیلی

استادیار، عضو هیات علمی موسسه آموزش عالی زند شیراز، شیراز، ایران

چکیده

خاک های مارنی باتوجه به حضورگسترده ای که درسطح کشورمان دارند، مشکلات زیادی رادرپایداری بسترهای عمرانی ایجاد کرده اند.استفاده از محلول کلریدکلسیم ( CaCl2) روشی جدیداست که طی آن محلول کلریدکلسیم حین عبورازخاک ، یون آزاد کلسیم رابرجا می گذارد. یون کلسیم از طریق واکنش پوزولانی ویا با جذب کاتیونی موجب به هم پیوستن ذرات خاک می شود. دراین مقاله از روش تزریق الکتروسینتیک محلول کلرید کلسیم در بهسازی خاک مارن استفاده شده است. بدین منظور از دستگاه بارگذاری و محفظه خاک جهت انجام تزریق در نمونه خاک تحت باراستفاده شد. در مقیاس آزمایشگاهی، محلول شیمیایی کلریدکلسیم با غلظت های مختلف تحت گرادیان ولتاژ به خاک مارن تزریق شد. پس از پایان تزریق، نمونه هایی از نقاط مختلف شامل سمت آند، وسط نمونه و سمت کاتد تهیه گردید وبر روی نمونه های اخذ شده آزمایش مقاومت فشاری تک محوری صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان دادند که بیشترین مقدار مقاومت فشاری تک محوری مربوط به خاک در نواحی سمت آند با تزریق محلول کلرید کلسیم با غلظت 1/1 کیلوگرم بر لیتر و گرادیان ولتاژ 1 ولت بر سانتی متر بوده است.

کلیدواژه ها

تزریق الکتروسینتیک، مارن، مقاومت فشاری تک محوری، کلریدکلسیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.