بررسی آلاینده های هوا ناشی از سوزاندن کاه وکلش گندم (مطالعه موردی : شهرستان مرودشت استان فارس )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ESTAHBANCCE02_090
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید کرمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست (آب و فاضلاب) دانشگاه آزاد اسلامی استهبان

حبیب کشاورز

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست (آب و فاضلاب) دانشگاه آزاد اسلامی استهبان

اصغر الهیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی شیراز

محمدمهدی تقی زاده

گروه مهندسی عمران، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی، استهبان، ایران مدیر گروه مهندسی محیط زیست (آب و فاضلاب)دانشگاه آزاد اسلامی استهبان

چکیده

درشهرستان مرودشت سالیانه میانگین59000 هکتار زمین زیر کشت محصول گندم می باشد که این شهرستان با تولید میانگین سالیانه 260000 تن گندم درسال رتبه یک استانی را دارا می باشد. در این شهرستان با توجه به این که سالیانه به صورت میانگین 207014 تن بقایای گیاهی بعد از برداشت گندم تولید می گرددو تا کنون یک برنامه منسجم جهت استفاده صحیح پسماند تولید شده از گندم وجود و آتش زدن کاه وکلش کشاورزی مزارع همچنا نوجود دار دو علاوه بر تهدید علیه بهداشت عمومی می باشد و آلودگی محیط زیست را به دنبال دارد. روش کار دراین تحقیق مطالعه،توصیفی – تحلیلی می باشد و داده ها از طریق بررسی اسنادی بدست می آیند روش ها و دلایل آتش زدن کاه و کلش مزارع گندم با توجه به خطراتی که در ایجادآلودگی هوا و سلامت انسان و محیط زیست دارند بررسی شده است.سعی گردیده است در ابتدا علت این کار در قسمت های مختلف بررسی و مطالعه گردد. تا با تجزیه و تحلیل داده ها بتوانیم یک راهکار مناسب در جهت تغییر در نگرش کشاورزان و متقاعد نمودن آنها در مورد پذیرفتن خطرات آتش زدن بقایای گیاهی و همچنین باتوجه به شرایط منطقه و امکانات موجود بتوانیم یک مدیریت مناسب برای بقایای گیاهی تولید شده داشته باشیم . با توجه به وجود مقادیر زیاد کاه و کلش و آتش زدن این پسماندها نتیجه می گیریم که روشهای مدیریتی در این خصوص اثربخشی لازم نداشته و شاهد از بین رفتن این سرمایه خدادادی می باشیم که همراه با آن آلودگی هوا نیز ایجاد می گردد که مخاطرات زیادی برای سلامتی انسان و محیط زیست ایجاد می نماید .در این تحقیق دلایل آتش زدن کاه وکلش وآسیب های وارد به محیط زیست و سلامتی ناشی از آتش زدن کاه و کلش بررسی و راهکار های مناسب جهت کاهش آن ارایه گردیده است. در این تحقیق سعی شده است با توجه به اطلاعات جداول و نمودار های ترسیم شده میزان تولید کاه و کلش طی ده سال اخیر نشان داده شود و مخاطرات گاز های به وجود آمده از آتش زدن بررسی گردیده است.

کلیدواژه ها

شهرستان مرودشت-آلودگی هوا –آتش زدن کاه و کلش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.