بررسی ارتباط میزان آشنایی مدیران پروژه با گروه های غیر رسمی و پیشرفت پروژه های عمرانی آنان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: ESTAHBANCCE02_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صدرالدین بحرالعلومی

گروه معماری، واحد استهبان، دانشگاه آزاد اسلامی، استهبان، ایران دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت پروژه و ساخت دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان

علیرضا والی پور

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیرازگروه عمران، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران

چکیده

گروه های غیر رسمی از تعامل بین افراد مختلف در سازمان، دفاتر شرکتهای عمرانی، کارگاه های فنی و محل اجرای پروژه ها به وجود می آید. این گروه ها به وسیله خود افراد تشکیل میشود و مدیریت پروژه در به وجود آوردن آنها به صورت رسمی هیچگونه دخالتی ندارد.پیشرفت پروژه ها و یا تاخیر در اجرای آنها برای مدیران پروژه از اهمیت خاصی برخوردار است. یکی از عواملی که میتواند پیشرفتها و یا تاخیر آنها را به دنبال داشته باشد ، تاثیر گروهای غیر رسمی میباشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان آشنایی مدیران پروژه به وجود گروه های غیر رسمی در شرکت و تاثیر اینآشنایی با میزان پیشرفت پروژه ها صورت پذیرفته است. تعداد 46 شرکت عمرانی از بین 96 شرکت عمرانی که در سال 1395 - 1396 در شهر شیراز فعالیت داشته اند، با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. از چهار ابزار پرسشنامه، مصاحبه، فرم ساختار شکست کار و مشاهده جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد و برای تحلیل اطلاعات از آزمون T-test، ضریب همبستگی پیرسون و ضریب رگرسیون چند متغیره استفاده گردید. نتایج نشان داد مدیرانی که با گروه های غیر رسمی و کارایی آنها آشنایی داشتند میزان پیشرفت پروژه های آنها بالاتر بود. همچنین هر چه که مقدار این آشنایی بیشتر بود ، مقدار پیشرفت آنها در انجام پروژه ها و اتمام قرار دادها موفق تر بودهاند . با توجه به یافته ها، پیشنهاد میگردد، شرکتهای عمرانی برای جذب نیروهای متخصص در پروژه های خویش، مدیرانی را انتخاب نمایند که با کارایی و نقش گروه های غیر رسمی آشنایی داشته باشند همچنین در مقاطع کارشناسی رشته های عمران و معماری دروس مدیریتی در سر فصل آموزشی قرارگیرد.

کلیدواژه ها

پیشرفت پروژه های عمرانی، گروه های غیررسمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.