بررسی علل حوادث شبکه آب شرب شهرگرگان درسال 84-1383
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: دهمین همایش ملی بهداشت محیط
- کد COI اختصاصی: NCEH10_011
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1901
نویسندگان
کارشناس ارشد بهداشت محیط و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان
کارشناس ارشد بهداشت محیط و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان
کارشناس ارشد بهداشت محیط و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گلستان
چکیده
حوادث شبکه های آبرسانی شهری یکی از عوامل مهم آلودگی آب شرب شبکه و تلفات سرمایه های مادی است که پس از بررسی و شناخت عوامل ایجاد آنها ، با ارائه راهکارهای مناسب می توان تعداد حوادث شبکه آبرسانی شهر را کمتر نمود. در این تحقیق از نوع مطالعات توصیفی- مقطعی می باشد که به طریقه تکمیل پرسشنامه برای هر حادثه در شبکه و انشعابات آب شهر گرگان ، از فروردین 1383 تا خرداد 1384 انجام گرفت . با توجه به حجم بالای داده ها (حدود 6600 حادثه )، اطلاعات جهت تجزیه آماری به تفکیک زمانهای وقوع حوادث ، موقعیت، نوع ،جنس و قطر لوله های حادثه دیده و تعیین نرخ شکست و حادثه آنها مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها نشان دادند که بیشترین حوادث در مدت 15 ماه مربوط به تیر ما ه 83 12% بود و کمترین حوادث در فروردنی و اردیبهشت 83 2% اتفاق افتاده بودند. با توجه به نرخ بالای شکست در لوله های شبکه 2/27 شکست در کیلومتر در سال بیشترین آن مربوط به لوله های PVC 58/2 شکست در کیلومت در سال ) و کمترین آن مربوط به لوله های آزبست (0/28 شکست در کیلومتر در سال) محاسبه گردید .با توجه به اینکه متوسط نرخ شکست در کشور 2 شکست در کیلومتر در سال می باشد، این نر خ در لوله های PVC از نرخ بالایی برخوردار می باشد. میانگین حادثه پذیری نیز در لوله های شبکه آب 9/7 حادثه در کیلومتر در سال محاسبه گردید. 52 % حوادث در انشعابات و 8% در شبکه های توزیع حادث شده بودند. از علت های حوادث و اتفاقات در شبکه آ ب شهر گرگان ، فشار بالای شبکه ، عمق استقرار لوله ها ، عمر بالا و پوسیدگی لوله ها و نیز جنس نامناسب لوله ها بودند. این تحقیق نشان داد که نرخ شکست و اتفاقات در شبکه آب شهر گرگان نسبت به میانگین کشوری بالا می باشد ، که این باعث تحمیل هزینه مضاعف بر دوش شرکت آب وفاضلاب شده است. لذا با بررسی و اصلاح طراحی شبکه و استاندارد سازی انشعابات تا حدود زیادی می توان از ایجاد حوادث کاست.کلیدواژه ها
شبکه آب ، حوادث ، گرگانمقالات مرتبط جدید
- مروری بر تاثیر تغذیه مناسب بر عملکرد و پیشرفت ورزشکاران
- اثربخشی معنا درمانی(لوگو تراپی) بر بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس(MS)
- حسادت تراپی روانشناختی؛ سبب شناسی، نشانه شناسی و بررسی مطالعات روانکاوی و مناطق مغزی مرتبط با حسادت
- بررسی تاثیر ذهن آگاهی بر اختلالات خوردن و چاقی: مقاله مروری
- تبیین ابعاد سلامت و به کارگیری استراتژی های ارتقاء انواع سلامت
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.