ارایه یک روش خوشه بندی مبتنی بر الگوریتم کرم شب تاب برای بهبود مصرف انرژی در شبکه های حسگر بی سیم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم و مهندسی، برق و کامپیوتر و IT
  • کد COI اختصاصی: TESCONF01_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جعفر میرزاده

موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی سراج تبریز

سعید تقوی

موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی سراج تبریز

بهمن آراسته

موسسه آموزش عالی غیردولتی غیرانتفاعی سراج تبریز

چکیده

در شبکه های حسگر بی سیم انتقال اطلاعات بیشترین انرژی را مصرف می کند. برای کاهش مصرف انرژی در هنگام انتقال اطلاعات، با بکارگیری مکانیزم هایی مثل انتخاب سرخوشه از میان گره های حسگر و انتقال اطلاعات از گره های حسگر به سرخوشه ها و ترکیب اطلاعات در سرخوشه و انتقال اطلاعات از سرخوشه ها به ایستگاه اصلی می توانند تاثیر زیادی در کاهش انرژی مصرفی و کاهش ارتباطات داشته باشند و در نتیجه انرژی شبکه را ذخیره کنند. پروتکل های خوشه بندی مختلفی در سال های اخیر برای بالا بردن عمر شبکه ارایه شده است. در اکثر روش های ارایه شده قبلی به فاکتورهای مهمی همچون افزایش طول عمر، انتخاب سرخوشه مناسب و حتی انرژی توجه کمتری شده است. از همین رو تمرکز در شبکه حسگر بی سیم بر ایجاد خوشه هایی با هدف کاهش مصرف انرژی است. استفاده از الگوریتم های تکاملی سبب بهبود کارایی شبکه های حسگر می گردد. یکی از این الگوریتم ها کرم شب تاب است که یک مدل الهام گرفته شده از طبیعت است که یکی از تکنیک های بهینه سازی به شمار می رود در این روش هرکدام از کرم های شب تاب سعی می کنند به سمتی حرکت کنند که بهترین تجربه شخصی درآن نقاط روی داده است. در این مقاله به ارایه یک روش خوشه بندی مبتنی بر الگوریتم کرم شب تاب برای بهبود مصرف انرژی در شبکه های حسگر بی سیم پرداخته شده است. روش پیشنهادی با استفاده از نرم افزار متلب پیاده سازی شده و نتایج نشان دهنده عملکرد بالا و افزایش طول عمر شبکه نسبت به پروتکل های LEACH و SEP را بیان می کند.

کلیدواژه ها

خوشه بندی، الگوریتم کرم شب تاب، مصرف انرژی، گره، شبکه حسگر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.