بهبود چندهدفه تاخیر و امنیت در شبکه های حسگر بیسیم براساس الگوریتم ترکیبی بهینه سازی گرگ خاکستری و ژنتیک

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم و مهندسی، برق و کامپیوتر و IT
  • کد COI اختصاصی: TESCONF01_093
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 652
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدبهنام حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی فناوری اطلاعات گرایش شبکه های کامپیوتری دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس

حمید شکرزاده

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس

چکیده

شبکه های حسگر بی سیم در حوضه های مختلف دانشگاهی و صنعتی نقش بسیار مهمی ایفا کرده است. از این رو ارایه خدمات امنیتی (احراز هویت، محرمانه بودن و یکپارچگی) و تضمین کیفیت (توان، تاخیر و قابلیت اطمینان) در شبکه گیرنده بی-سیم، هنوز هم از مسایل چالش برانگیز می باشند. امنیت و تاخیر پارامترهای متضادی هستند که سرویس های امنیتی باید به صورت پویا و بهینه، باکیفیت و محدودیت های شبکه (برای مثال تاخیر) تطبیق داده شود؛ بنابراین، طراحی چنین راه حلی که هدف از آن بهینه سازی اهداف متضاد متعدد بوده، ازنظر محاسباتی دشوار است. ازاین رو چندهدفه بودن این موضوع را مورد بررسی قرار می دهیم. در این مقاله ما قصد داریم روش جدیدی مبتنی بر بهینه سازی چندهدفه با استفاده از الگوریتم گرگ خاکستری و ژنتیک ارایه کنیم که سرعت دستیابی به میزان امنیت موردنیاز بر اساس افزایش کیفیت و کمترین تاخیر را روی انتقال داده بر روی شبکه داشته باشیم. ما با استفاده از ترکیب الگوریتم گرگ خاکستری و ژنتیک توانستیم نسل های جدید از کدهای امنیتی بر اساس سه نقطه از بهترین نقاط که به عنوان رهبر در گرگ خاکستری درنظر گرفته شده ایجاد کنیم. با استفاده از روش پیشنهادی توانستیم تعادل بین امنیت و تاخیر را برای شبکه مورد نظر را پیدا کرده تا بهترین خروجی را از شبکه داشته باشیم. این روند باعث ایجاد پراکندی متعادل اهداف چندهدفه و سرعت بخشیدن دستیابی به اهداف می شود. بر اساس نقاط بدست آمده نتیجه شبیه سازی، تاخیر هر سطوح مختلف امنیتی را نشان می دهد که ما توانستیم با استفاده از معادلات، بهترین نقطه که بالاترین سطح امنیت و کمترین تاخیر ممکن را داشته باشد به دست آوردیم.

کلیدواژه ها

بهینه سازی چندهدفه، شبکه های حسگر بی سیم، الگوریتم گرگ خاکستری، الگوریتم ژنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.