مدلسازی و بررسی شرایط فیزیکی تشکیل هیدرات در لوله های انتقال گاز چاههای دولت آبادبا نرم افزار COMSOL

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم و مهندسی، برق و کامپیوتر و IT
  • کد COI اختصاصی: TESCONF01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 503
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عزیزی

کارشناس ارشد، مهندسی فراوری انتقال گاز

علی ابراهیم زاده آسی بلاغ

دانشجوی دکتری مهندسی شیمی

چکیده

تشکیل هیدرات می تواند به طور طبیعی در داخل لوله گاز یا تجهیزات صنعتی نیز اتفاق بیافتد که در خیلی از موارد باعث افزایش افت فشار و انسداد خطوط لوله شود . در تحقیق حاضر پس از نگاهی اجمالی به پدیده تشکیل هیدرات و ساختارهای هیدرات، سعی شده با استفاده از نرم افزار comsol و با تهیه اطلاعات از شرکت نفت وگاز شرق و ترکیب اجزاء گاز روی چاههای گاز منطقه دولت آباد زیر نظر شرکت نفت و گاز شرق بررسی شود . برای این منظور جریان خط لوله خروجی از این چاه گازی شبیه سازی شده و در ادامه با توجه به ابزار موجود در نرم افزار comsol اثر مواد باز دارنده از جمله متانول، اتیلن گلایکول و دی اتیلن گلایکول بر تشکیل هیدرات مورد بررسی قرار گرفت. تشکیل هیدرات در خطوط لوله گاز یکی از مشکلات بزرگ میعانات گازی و مشکلات عملیاتی طراحی خطوط لوله انتقال جریان ها بخصوص جریان های دو فازی فراروی کارکنان عملیات بهره برداری و مهندسین اداره بهره برداری است که هر ساله هزینه های بسیاری را با توجه به شرایط انتقال گاز از چاههای دولت آباد تا پالایشگاه شهید هاشمی نژاد متحمل می شود به خود اختصاص می دهد. هزینه های ناشی از ایجاد خوردگی تاسیسات، انجام عملیات توپک رانی در خطوط لوله و... همگی به واسطه مشکل تولید هیدرات گازی در خطوط لوله است که باید با مدیریتی صحیح در راستای حل این مشکل گامی اساسی برداشته شود.

کلیدواژه ها

هیدرات گازی ، شبیه سازی هیدرات ، بازدارنده های ترمودینامیکی و متانول

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.