مطالعه مروری بررسی علل تخریب در آرماتور فولادی در بتن در مناطق دریایی وروش های جلوگیری از آن

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم و مهندسی، برق و کامپیوتر و IT
  • کد COI اختصاصی: TESCONF01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد ملکپوری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف

نوشین گودرزی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی امیرکبیر

سعید صفری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

بتن مسلح از رایج ترین مصالح مورد استفاده در سازه های دریایی می باشد. دلایل متعددی برای این امر وجود دارد که مقاومت عالی بتن در مقابل آب، سهولت فرم پذیری بتن در شکل ها و اندازه های مختلف اعضای بتنی سازه ای، ارزانتر بودن و سهولت دسترسی به مصالح تشکیل دهنده آن از جمله این دلایل می باشند. درصورتیکه این ماده طبق اصول صحیح ساخته و نگه داری شود، پایایی و دوام بالا خواهد داشت اما در اثر انتخاب مصالح نامناسب، کیفیت ضعیف اجرا و عدم نگه داری مناسب، خرابی هایی به ویژه در مناطق سخت و خورنده برای بتن اتفاق می افتد. در کشور ما با گسترش فعالیت های عمرانی در نواحی ساحلی جنوب کشور و سرمایه گذاری های بسیاری که در این زمینه صورت گرفته است، ضرورت احداث سازه های سنگین به منظور هدف های مختلف احساس گردیده و از آنجا که سازه های فولادی در شرایط محیطی جنوب دارای عمر و دوام کافی نیستند، سازه های بتنی مورد استفاده قرار گرفته اند اما متاسفانه شرایط خاص مناطق دریایی و همچنین ضعف اجرا و کیفیت پایین بتن، بعضا باعث تخریب بتن گردیده و لذا امروزه خرابی های حادث شده مورد توجه قرار گرفته اند به طوری که در پاره ای از موارد هزینه تعمیر خرابی ها بالاتر از هزینه ساخت سازه برآورد شده است. هوای شرجی مناطق دریایی که در خود، یون های فعال کلر را حمل می کند، ضمن آنکه روی سازه های بتنی تاثیر مخربی می گذارد، به عنوان کاتالیزوری برای تشدید خوردگی با دیگر عوامل مضر همکاری می نماید. در این مطالعه، علل تخریب آرماتور های فولادی در بتن در محیط دریایی بررسی خواهد شد. ابتدا توضیحات اولیه در ارتباط با بتن و اجزای آن داده خواهد شد، سپس خوردگی آرماتور فولادی در بتن بررسی گردید. همچنین روش های عمومی جلوگیری از خوردگی آرماتور فولادی در بتن بیان شده و درنهایت چندین مطالعه موردی از خوردگی آرماتور فولادی در بتن در محیط دریایی بررسی شده است.

کلیدواژه ها

خوردگی، بتن، آرماتور فولادی، روش های جلوگیری از خوردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.