مطالعه تطبیقی تزیینات غیرنوشتاری بنای مدرسه غیاثیه خرگرد و بقعه مولانا زین الدین ابوبکر تایبادی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCACE01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خالد اقبال

دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر دانشگاه آزاد اسلامی بیرجند،

حسین کوهستانی اندرزی

دکتری باستان شناسی دوران تاریخی و استادیار گروه باستان شناسی دانشگاه بیرجند

چکیده

اهمیت معماری خراسان بویژه در دوره تیموری بسیار چشمگیر است شاخصه های این اهمیت در مناطق شرقی خراسان فعلی بویژه در شهرهایی مانند تربت جام، تایباد و خواف نمود بیشتری دارد، وجود بناهای شاخصی مانند مدرسه غیاثیه خرگرد و مقبره مولانا ابوبکر تایبادی از شاخصه های این اهمیت ا ست، تاکنون مطالعات بسیاری بر روی تاریخ، معماری و تزیینات وابسته این بناها از جمله کاشی کاری، خطوط و کتیبه های اسلامی صورت گرفته است ولیکن نگارندگان در این مقاله به بررسی تزیینات غیر نوشتاری دو بنای شاخص منطقه شرق خراسان یعنی مدرسه غیاثیه خرگرد و مقبره مولانا ابوبکر تایبادی می پردازند و سعی در تحلیل و تفسیر صحیح این تزیینات با تاکید بر مطالعات تطبیقی دارند این مقاله براساس مطالعات کتابخانه ای و فعالیت میدانی نگارندگان صورت گرفته است.

کلیدواژه ها

معماری، غیاثیه، تایباد، تزیینات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.