توسعه پایدار و بررسی جایگاه امنیت و تغییر کاربری در ساخت و ساز شهری: ( مطالعه موردی : پروژه باغ پرندگان تهران )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCACE01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 724
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا ابراهیمی

کارشناس ارشد مهندسی عمران، مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه معماری و هنر پارس

فرهنگ شعفی

فوق دکترای مدیریت کسب و کار بین الملل دانشگاه گرونوبل فرانسه، دکترای مدیریت اجرایی دانشگاه بوردو فرانسه

لیلا باقری

کارشناس ارشد مهندسی شهرسازی، برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

یکی از بزرگ ترین مشکلات کلان شهر تهران در سال های گذشته و به خصوص دهه گذشته عدم توجه به برخی از منطق شهری بوده است که به علت وجود معارضات شهری و استراتژیک بودن منطقه شهری همواره دستخوش بروز ناهنجاری های اجتماعی و ایراد ناامنی شهروندی بوده است. تهران به عنوان پایتخت، اساسا جایگاه مهمی از چالش های اجتماعی و فرهنگی دارد و از این بروز هر گونه ناهنجاری اجتماعی ، زمینه نا امنی شهروندی را فراهم می کند. از نکات کلیدی در اثر بخشی بهینه در تاثیر گذاری پروژه های ساخت و ساز در منظر شهری و بخصوص در مناطق استراتژیک، مطالعات امکانسجی می باشد. توجه به بهره گیری از منابع موجود در منطقه مورد مطالعه و با بهره گیری از آن برای ایجاد یک کاربری متناسب با بافت منطقه، همواره می توند تاثیر مثبتی در جهت افزایش سطح امنیت مناطق استراتژیک شهری شود. لذا در این پژوهش سعی بر آن شده است با مقدمه ای بر توسعه ی پایدار و تاثیر گذاری آن بر فضای شهری و تغییر کاربری مناطقی که با توجه به فضای شهری دستخوش ناهنجاری اجتماعی می باشد، توجه به پایداری سیستم شهری در انتخاب پروژه چه اثر بخشی مطلوبی را در منظر شهری شاهد هستیم که باغ پرندگان تهران را که الگویی از توسعه ی پایدار می باشد مورد تحلیل و بررسی از نظر مطالعات امکانسجی، نوع سازه و همراهی با طبیعت و افزایش امنیت و سطح رضایمندی شهروندان قرار داده ایم. در انتها راهکاری برای ایجاد و بهره گیری پروژه های موفق این چنینی در مناطق مشابه ارایه خواهیم داد.

کلیدواژه ها

شهر تهران، باغ پرندگان تهران، توسعه پایدار شهری، محیط زیست، امنیت شهری، سازه پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.