تاثیر هنر غرب بر معماری دوره ی قاجاریه ( نمونه موردی شمس العماره )

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: کنفرانس ملی معماری و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCACE01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 858
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین کوهستانی اندرزی

استادیار گروه باستان شناسی و عضو هییت علمی دانشگاه بیرجند

چکیده

تقابل سنت و مدرنیته در طول تاریخ و سلطه ی تفکر مدرن بر سنت موجب ایجاد تغییرات بسیاری در حوزه های مختلف هنری، از جمله معماری شده بود. ظهور سلسله قاجار و امنیت نسبتا مساعدی که از لحاظ سیاسی در کشور به وجود آمده بود باعث ایجاد روابط بیشتر ایران و روپا گردید و پدیده مدرنیسم خیلی زود وارد ایران شد و هنر ایرانی را در زمینه هایی مختلف تحت تاثیر قرار داد و از آنجایی که جامعه ی ایرانی در شکل گیری این تحولات به دور بود به صورت یک مصرف کننده ی صرف ظاهر می شود و تفکرات وارداتی را قبل از هضم و بررسی، در شکل و کالبد جامعه وارد می کند. این تغییرات نخست در کوشک حکومتی و سپس در ساختمانهای مسکونی و طراحی شهری خودش را نشان می دهد. در این مقاله سعی شده است به تاثیرات پدیده مدرنیسم بر عمارت شمس العماره پرداخته شود. این مقاله با استفاده از منابع کتابخانه ای و با روش توصیفی ترویجی انجام شده است.

کلیدواژه ها

سنت و مدرنیته، تعریف سنت و مدرنیته، زمینه های شکل گیری مدرنیته، مدرنیته در ایران، شمس العماره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.