نقش غیاث الدین نقشبندی یزدی در تاریخ نساجی ایران
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: همایش ملی نساجی سنتی با محور غیاث الدین نقشبند یزدی
- کد COI اختصاصی: TTCYAZD01_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1052
نویسندگان
گروه طراحی پارچه و لباس، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
گروه طراحی پارچه و لباس، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران
چکیده
بافتن پارچه های زری که هم اکنون با حمایت هنرهای زیبای کشور طریق کمال می پیماید و کارگاه های این موسسه همه روزه نمونه های بسیار نفیس و جالبی از آن را تهیه و ارایه می نماید در وطن ما سوابقی قدیم و طولانی دارد. نقوش دلنشین بافته های زری ثمره ذوق، رنج و پشتکار ده ها هنرمند سرشناس و حتی گمنام ایرانی است که از برجسته ترین و مشهورترین آنان غیاث نقش بند بشمار می رود.غیاث هنرمندی شایسته بود که با تمام جان به هنر خویش عشق می ورزید و چنان در نقاشی بر روی مقوا برای تهیه نقوش پارچه مهارت داشت که او را غیاث نقش بند می نامیدند. در سطور زیر شما با هنرمندی آشنا خواهید شد که نه تنها خود در بلند آوازه ساختن نام زریبافی میهن ما سهمی عظیم داشته بلکه خانواده او نیز سالیان دراز خدمتگزار جامعه هنری ایران بوده اند.هدف این مقاله گفتمان نقش غیاث الدین نقشبندی در هنرنساجی و به خصوص زری دوزی می باشد. در ادامه می بینیم که غیاث الدین شکوه و جلال زری بافی را در دوره صفویه به ارمغان می آورد البته نباید توجه شاه عباس به این هنر را نیز نادیده گرفت. بعد از غیاث الدین فرزندانش نیز به این هنر روی آورده و طرح های زیبایی ارایه دادند.کلیدواژه ها
غیاث الدین، نساجی دوره صفویه، تاریخ نساجی ایرانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.