تاثیر ترکیب القا کننده فسفیت پتاسیم بر پارامتر های زیستی کنه تارتن دولکه ای Tetranychus urticae Koch (Acari:Tetranychidae)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: هشتمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: SENACONF08_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین مرادزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان

ملیحه لطیفی

استادیار گروه گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان

چکیده

کنه تارتن دولکه ای، Tetranychus urticae Koch ، یکی از مهم ترین آفات خیار است. در این پژوهش تاثیر مقاومت القایی ترکیب فسفیت پتاسیم روی زیست شناسی کنه دولکه ای در گیاه خیار مورد بررسی قرار گرفت. محاسبات آماری نشان داد که بین مراحل رشد و نمو تیمار و شاهد اختلاف معنی دار وجود دارد و بیشترین میانگین طول رشد پیش از بلوغ 16/27±0/29 تیمار و کمترین مقدار آن 11/08±0/4 شاهد می باشد. بر اساس نتایج کاربرد ترکیبات القا کننده مقاومت می تواند یک روش نوین و بی خطر برای محیط زیست باشد، که موجب تقویت مکانیسم های دفاعی گیاه و در نهایت کاهش جمعیت آفت و خسارت حاصل از آن می شود.

کلیدواژه ها

القاگر، پارامتر های بیولوژی، کنه تارتن دولکه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.