آنالیز اگزرژی شبیه ساز کلکتور صفحه تخت خورشیدی
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: اولین همایش ملی صنایع فرآوری محصولات کشاورزی
- کد COI اختصاصی: PTAP01_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 722
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیاران گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
دانشیار گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
استادیاران گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده
در این تحقیق، بر اساس داد ههای تجربی تحلیل اگزرژی یک شبیه ساز کلکتور خورشیدی صفحه تخت مجهز بهناهمواری Inclined Broken Rib در یک مدار بسته انجام شده است. بر خلاف کارهایی که تاکنون انجام شده، درمطالعه ی حاضر با ایجاد ناهمواری در زیر صفحه ی جاذب حرارت و شکستن زیرلایه ی آرام، به منظور افزایش سطح وزمان تماس هوا با صفحه ی جاذب حرارت در جریان متلاطم داخل مجرای کلکتور، ضریب انتقال حرارت جابه جایی راافزایش داده و همچنین دمای سیال ورودی به کلکتور با دمای محیط یکسان در نظر گرفته نشده و از نتایج واقعیآزمایش ها استفاده شده است. بهینه سازی اگزرژی با بررسی تاثیر تغییر دبی و دمای سیال ورودی به کلکتور، دمایمحیط و شار تشعشع خورشیدی ورودی انجام شده است. نتایج نشان دادند که بازده ی اگزرژی در شار حرارتی ثابت (W/m(2؛ 1000 با افزایش دبی و به دلیل وجود ناهمواری افزایش مییابد و مقدار بیشینه ی آن 5/7% به دست آمد. همچنین در دبی های ثابت با افزایش شار خورشیدی، بازده ی اگزرژی افزایش یافت. از طرفی دیگر با افزایش دمای محیط به 30 درجه سیلسیوس، بازده اکسرژی به 1/2% کاهش یافت. به صورت کلی انتخاب دبی بهینه وابسته به دمای خروجی موردنظر از مجرای سیستم می باشد که برای هر محصول جهت خشک کردن متفاوت است.کلیدواژه ها
بازدهی اکسرژی، کلکتور خورشیدی، ناهمواری Inclined Broken Rib ، شار حرارتی، دبی هوای ورودیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.