بررسی شباهت ها و تفاوت های واجی بین گونه براهویی رودبار جنوب و گویش بلوچی لاشاری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بررسی مسائل جاری زبان ها، گویش ها و زبان شناسی
  • کد COI اختصاصی: LLLD02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شیبانی فرد

دانشجوی دکترای فرهنگ و زبان های باستانی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران

اگنس کرن

استاد پژوهشگاه CNRS پاریس، فرانسه

چکیده

گونه براهویی رودبار جنوب ، زبان طایفه ی براهویی است که در روستای تم میری از توابع شهرستان رودبار جنوب زندگی می کنند و بخشی از آنها در شهرستان فاریاب استان کرمان ساکن شده اند. این گونه غیر ایرانی، یکی از گونه های زبان براهویی است که خود متعلق به خانواده ی زبان های دراویدی است. براهویی های این مناطق به سبب سال ها همسایگی و همجواری با بومیان رودباری و بلوچ، تحت تاثیر زبان های ایرانی رایج در این مناطق قرار گرفته اند. گویش لاشاری، یکی از گویش های غربی و اصلی زبان بلوچی است که در شهرستان نیک شهر در استان سیستان و بلوچستان رایج است. جنوب استان کرمان با بلوچستان هم مرز است، اما انتخاب این دو گونه برای تطبیق در این مقاله ، صرفا به دلیل مجاورت، و با فرض تاثیر متقابل بر یکدیگر که نتیجه این مجاورت است، انجام نشده است. انتخاب این دو گونه زبانی به دلیل ارتباط قوم براهویی با قوم بلوچ هم بوده است. موضوع این مقاله، بررسی و کشف شباهت ها و تفاوت های واجی موجود بین این دو گونه است و هدف از انجام آن، یافتن اشتراکات و تفاوت های واجی دو گونه مورد تحقیق، و بررسی تاثیرات متقابل آوایی این دو گویش بر روی یکدیگر است. داده های مربوط به گونه ی براهویی، به شیوه ی میدانی و از طریق مصاحبه با گویشوران مرد و زن، از سطوح مختلف سنی و تحصیلی گردآوری شده است، و داده های مربوط به گویش لاشاری، به شیوه ی کتابخانه ای، از پژوهش های مربوط به این گونه ی زبانی گردآوردی شده است. با تحلیل این داده ها، شباهت ها و تفاوت های واجی دو گویش ارایه گردیده است

کلیدواژه ها

زبان براهویی، گویش براهویی رودبار جنوب، زبان بلوچی، گویش لاشاری ، واج شناسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.