بررسی رابطه بین طرحواره های ناسازگار اولیه و تیپ شخصیتی و پیش بینی انتظار از ازدواج
- سال انتشار: 1396
- محل انتشار: همایش بین المللی روانشناسی و مطالعات اجتماعی
- کد COI اختصاصی: SPSYCHI01_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 961
نویسندگان
گروه روانشناسی،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه، ایران
گروه روانشناسی،واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه، ایران
چکیده
پژوهش حاضر باهدف پیش بینی انتظار از ازدواج براساس طرحواره های ناسازگار اولیه و تیپ شخصیتی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه در سال 1395 صورت گرفت. جامعه آماری در این پژوهش کلیه دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در سال 96-1395 می باشند. از شیوه نمونه گیری تصادفی خوشه ای برای انتخاب نمونه ی پژوهش استفاده گردید و حجم نمونه برابر با 100 نفر می باشد و روش نمونه گیری نیز از نوع تصادفی خوشه ای می باشد. ابزار پژوهش حاضر 3 پرسشنامه انتظار از ازدواج، سنجش صفات پنج گانه شخصیتی و طرحواره ناسازگاری اولیه یانگ می باشد. داده های بدست آمده با نرم افزار spss نسخه 21 تحلیل گردیدند. نتایج بدست آمده نشان داد که بین تمام حوزه های طرحواره های ناسازگار اولیه با انتظار از ازدواج رابطه منفی و معنادار وجود دارد بدین معنی که دانشجویانی که طرحواره های ناسازگار اولیه بیشتری از آنها درگیر است ، انتظارات واقع بینانه کمتر و انتظارات بدبینانه بیشتری از ازدواج دارند اما بیشترین میزان همبستگی مربوط به حوزه بریدگی و طرد می باشد. همچنین بین ویژگیهای شخصیتی و انتظار از ازدواج رابطه وجود دارد. بدین معنی که بین انعطاف پذیری ، وظیفه شناسی ، برون گرایی و دلپذیر بودن با انتظار از ازدواج رابطه مثبت و بین نوروزگرایی با انتظار از ازدواج رابطه منفی وجود دارد. همچنین نتایج بدست آمده حاکی از این است که طرحواره های ناسازگار اولیه و ویژگی های شخصیتی توانستند انتظار از ازدواج را پیش بینی کنند..کلیدواژه ها
انتظار از ازدواج، تیپ های شخصیتی، طرحواره های ناسازگار اولیهمقالات مرتبط جدید
- بررسی روش های بهبود اختلال یادگیری ریاضی در دانش آموزان ابتدایی
- اثربخشی یادگیری مشارکتی بر خودشکوفایی و مهارت اجتماعی دانش آموزان پسرکلاس سوم دبستان شهرستان مینودشت
- جایگاه ویژه انشاء نویسی در مقطع ابتدایی
- مراحل نگارش مقاله علمی
- بررسی تاثیر مفهوم شادی و خوشبختی در دیدگاه اسلام و روانشاسی مثبت گرا و راهکار های آن در آموزش کودکان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.