بررسی نقش سیاستهای زمین شهری بر روی شهرهای ایران(نمونه موردی: شهر اصفهان)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید خوب آیند

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران

علی موحد

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

چکیده

امروزه به دلیل نقش زمین در تامین رفاه و آسایش عمومی و تلقی آن به عنوان یک ثروت عمومی از یک طرف و نیز به دلیل افزایش روزافزون جمعیت؛ از طرف دیگر، ضروری است تا ضوابط، مقررات و معیارهای آن در راستای منافع عمومی، حفاظت بهینه و در خور پایدار در نظر گرفته شود. در کشورهای مختلف، شیوه دخالت دولتها در تعیین سیاستهای زمین و بازار آن متفاوت است که بیشتر آن از طریق تصویب مقررات مربوط به کاربری اراضی شهری، مالیات بندی و دخالت مستقیم دولت اعمال می شود. روش کار، توصیفی موردی(case study) و علی (پس رویدادی) است. هدف این تحقیق، بررسی نقش سیاست های زمین شهری در توسعه شهرهای ایران با تاکید بر نمونه موردی شهر اصفهان ازطریق مطالعه و ارزیابی سیاستها، برنامه ها و مصوبه های مراجع رسمی و قانون گذار در خصوص زمین شهری و نیز تحلیل نتایج و اثرات آنها در روند توسعه و گسترش شهرهای ایران به خصوص شهر اصفهان است.از بررسی سیاست ها و قوانین زمین شهری، به این نکته مهم پی می بریم، که به کارگیری هر نوع سیاست و قانونی، در هر برهه زمانی، دارای آثار و نتایج ملموس و مشخصی بوده که روند رشد و گسترش شهرها را شکل بخشیده است. اتخاذ و اعمال سیاستهای گوناگون زمین شهری در ایران، بر نحوه رشد و گسترش شهرهای ایران علی الخصوص شهر اصفهان بسیار موثر و از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. نتایج این پژوهش می تواند در جلوگیری از تکرار وضعیت نامطلوب گذشته و اتخاذ تصمیمات مناسب مورد استفاده قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

زمین شهری، شهرهای ایران، اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.